BlogPost.Timpul.md
23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori europene.

Deşi se laudă că anume el, împreună cu echipa care i-a mai rămas (dacă aţi uitat, vă aduc aminte că oamenii cu cap au fugit din PLDM), sunt cei ce au dat o şansă Republicii Moldova, faptele lor vorbesc despre altceva. Anume ei sunt cea mai mare piedică în evoluţia Republicii Moldova de la un stat poliţienesc la un stat democratic.

Împreună cu pionul său Recean, Filat a demonstrat că adevăratul inamic al democraţiei în general şi al libertăţii presei în particular este PLDM. Deşi se laudă cu realizări măreţe în ceea ce ţine de libertatea presei, oamenii din PLDM sunt cei care şi-au şters picioarele de această noţiune, care din mila lor a devenit una din zona fantasticului în Republica Moldova.

Ei se bat cu picioarele în piept că odată cu plecarea regimului Voronin presa a devenit una liberă, iar asupra jurnaliştilor nu se fac presiuni şi atacuri, iar singuri reţin şi arestează jurnalişti care-i critică. Cazul lui Vadim Ungureanu de la deschide.md este grăitor în acest sens.

Modul în care Vadim a fostr arestat ilegal după o operaţiune total dubioasă şi netransparentă, exact de către angajaţii Direcţiei 5 din MAI, adică anume subdiviziunea despre care portalul a publicat investigaţii de presă, demonstrează că operaţiunea a fost una de răfuială şi intimidare. Răfuială care l-a vizat nu doar pe Vadim şi portalul deschide.md, ci toată presa în general, societatea civilă, democraţia dacă vreţi…

Deci, despre care libertate a presei putem vorbi, domnilor Recean şi Filat? Cu ce sunteţi mai buni decât Voronin? Nu aţi făcut decât să-i preluaţi apucăturile. Voi sunteţi pericol pentru societatea care a avut încredere în voi, societatea pentru binele căreia ar trebui să lucraţi zi şi noapte. Ceea ce vedem însă este o bătaie de joc faţă de oamenii care au crezut în voi, faţă de presa care va făcut şi va ajutat să ajungeţi acolo unde sunteţi, faţă de adevăraţii luptători pentru bunăstarea acestei ţări.

E strigător la cer faptul că Recean şi-a permis să utilizeze puterea, pe care o are în calitate de ministru, pentru a se răzbuna pe un site şi jurnaliştii acestuia, care au criticat MAI, au difuzat dezvăluirile lui Maiduc, au deconspirat mai multe scheme dubioase din cadrul celui mai corupt minister din Republica Moldova, minister în care dacă vrei să deţii o funcţie poţi pur şi simplu să o cumperi.

La fel de strigător este şi faptul că Corneliu Gurin si Procuratura Generală au intrat în hora şmecherilor de la MAI si au participat la această operaţiune de răzbunare. Reforma lui Gurin şi-a arătat adevăratul rost. E foarte grav acest lucru. Or, aume prin asta vedem noi faţa adevărată a Coaliţie – o gaşcă în care o mână spală pe alta!

Permanent am spus că sunt proeuropean, dar nu vreau integrare prin orice metode. Mai ales nu vreau ca ascunzându-se după această integrare, Plahotniuc şi Filat să îşi bată joc de democraţie…

Ca să fiu mai explicit, dacă Gurin, omul lui Plahotniuc şi-a permis să intre în horă cu MAI ca să atace presa, asta înseamnă că a avut acord de la şef. Acest lucru, la rândul lui, înseamnă că ambii Vlazi ar fi coordonat această reţinere. Recean si Filat au vrut capul celor de la deschide.md, iar Plahotniuc şi echipa lui nu i-au încurcat, ba chiar i-au ajutat. În numele Coaliţiei! În numele integrării Europene!

Daca asta înseamna coaliţie şi colaborare a lui Filat cu Plahotniuc, mai bine să dispară actuala coaliţie, chiar cu riscul să amânăm puţin parcursul european. Nu de alta, dar s-ar putea ca în Europa să ajungă doar cei doi Vlazi, iar restul care-i critică şi îşi fac corect meseria de jurnalist să stea după gratii.

Ce fel de democraţie fără presă liberă ? În ce fel de europă belorusă ne duceţi voi ?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ladies Printing Elegant T shirt vest top

If you are looking for popular clothing stores like Abercrombie and Hollister,, you often find shirts for prices under $ 5., I have bought 7 pairs of Abercrombie and American Eagle jeans from Goodwill for $ 5 each., This is in response to your article ‘Estate Planning’ on Nov., Diana Lee Who Was Found Mutilated AtHer Home And The Cinnamon Dance Club In Bowdon Details Of The HorrificAttack On Catter link: shoes / Nike Cortez Shoes GKAsZHwp., I am a Realtor who sells property in the Moreno Highlan

Noiembrie 19, 2014 at 10:53 Răspunde
 
Grigore

Atentie mare! In puscarie poponetul devine multifunctional.

Martie 16, 2015 at 13:16 Răspunde
 
4-6????

来源: 沧州金辉压瓦机械设备厂   电 话:0317-8086188   电 话:0317-8086199   手 机:13832771638  15133711101   Q    Q:59458991       49870222   联系人:王经理   邮 箱:59458991@qq   &

Aprilie 16, 2016 at 15:55 Răspunde
 
Calvin Klein Online

A los 23 años, Paige Jannings renunció a una empresa de Wall Street para empezar una carrera Calvin Klein Baratos que a sus padres no les gustará nada: actriz de Calvin Klein Online películas porno. Su nombre artístico es Veronica Vain y participa en un reality para ser la próxima Ropa interior Calvin Klein estrella del cine para adultos. Paige Jannings se graduó en Finanzas Calzoncillos Calvin Klein Baratos por la Universidad de Florida y trabaj&

Iunie 7, 2016 at 03:30 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

20.06.2014

Rucsac, Gicu Boevicu și restul: Lo-Lo-Lo !!!

 

Că cei nominalizați în titlu sunt niște scursuri, e clar. Le dedic cu această ocazia frumoasa piesă Lo-Lo-lo! Că sunt lași, în special purtătorul de rucsac, e puțin spus, or, în loc să-și dea demisia după seria de dezvăluri și scandaluri apărute în diverse surse mass-media, acesta a ales să-i întindă o cursă unui reporter... (3 Rucsac, Gicu Boevicu și restul: Lo-Lo-Lo !!! )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog