- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Iunie 18, 2014 @ 17:31 in Știri | 1 Comment

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova.

Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu ce partid anume se încheie o nouă colaborare.

Potrivit iscoadelor, politicienii de la Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult, fiind hotărâți că anume El trebuie să fie cel care dă „glasul Rusiei” aici în Moldova. În așa mod, Moscova se dezice în totalmente de PCRM (de fapt s-au dezis mai devreme, dar acum definitiv), precum și interzice în continuare unor așa ziși „patrioți” să mai spună sau să facă ceva din numele Rusiei.

După câte se observă, partidul condus de Igor Dodon este ridicat în slăvi în toate formațiunile din Rusia. Chiar și televiziune rusești stau cu obiectivele pe el, luând interviuri de fiecare dată când liderul socialiștilor ajunge pe teritoriul Rusiei.

Aceasta demonstrează irevocabil că pe scena politică moldovenească s-au schimbat radical și definitiv pozițiile electorale, iar cei care susțineau până acum partidele apropiate Moscovei nu mai trebuie să se hotărască mult și greu pentru care partid anume vor da votul, pentru că în prezent este unul singur care asigură relația Moldova – Rusia, acesta fiind PSRM, devansând PCRM-ul lui Voronin la toate capitolele.

Unii vor acuza din nou că PSRM este un partid condus din Rusia. Însă cunoaștem că în țara noastră este instaurată democrația. Astfel, dacă cineva spune că PSRM e condus de ruși, reieșind din faptul că are încheiate mai multe colaborări cu cei de la Est, atunci putem spune că toate partidele de la Chișinău care au semnat acorduri cu PPE, ALDE, etc, precum și cu partide din România, Germania, etc, sunt de fapt conduse din afară. Respectiv, observăm un echilibru în politica noastră, în care există partide care au încheiate colaborări cu Estul și cu Vestul, ceea ce nu ar trebui să ne mire.

În continuare, PSRM urmează să-și urmărească scopul, definit împreună cu partenerii externi. În timp ce partidele de dreapta optează pentru Uniunea Europeană, PSRM va merge în direcția opusă, absolut în mod democrat, prin care va îndemna populația să aleagă Uniunea Vamală. În acest sens PSRM deja rulează un spot la TV prin care spune că Moldova ar trebui să meargă spre o uniune anume doar prin Referendum național, nu în baza unei hotărâri a politicienilor. Dodon probabil e gata să accepte și votul poporului pentru UE, dacă aceasta ar fi.

Dacă tot am atins și subiectul Referendumului, trebuie să observăm că Igor Dodon niciodată nu a spus: „Ne ducem spre UV și gata!”. Tânărul politician încearcă de fapt să pună în fața oamenilor argumente de ce ar trebui ca Moldova să meargă spre acea Uniunea, iar decizia finală să fie nu a politicienilor, dar să fie luată de tot poporul, prin Referendum.

În acest mod, Dodon se supune evaluării sale politice în fața poporului și nu încarcă să se ridice cu picioarele pe masă cu opinia sa, cum o fac alții. Probabil acest lucru și este apreciat de mulți, pentru că dă dovadă de o democrație mai mare decât o au cei care se numesc „democrați” și sunt de centru-dreapta

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/06/18/moscova-il-apropie-pe-dodon-tot-mai-mult-maine-va-fi-semnat-un-nou-contract-de-colaborare/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.