- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

Scris de: Iurie Morărescu la data Iunie 8, 2014 @ 10:39 in Știri | 1 Comment

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa este. Dacă cineva mai crede că după lovitura încasată astăzi, tabăra lui Tkaciuk se poate renaște din cenușă, atunci, nu vă supărați, e naiv.

Prohodul

Sunt sigur că după rușinea pe care au tras-o astăzi Tkaciuk, Petrenco și Muntean mai rămân membri PCRM doar fizic. Ei nu se vor resemna niciodată cu executarea lor în public. Și, în consecință, nu vor face decât să se răzbune, să facă probleme partidului. Gașca radicalilor, condusă de Tkaciuk, va face totul pentru a obține minimul la alegerile din 30 noiembrie. De ce? Pentru că în cazul în care se va dovedi că succesorii lor (Reșetnicov, Stati și Reidman) vor propulsa partidul, atunci Voronin le va spune: “Iaca așa pațani se lucrează”.

Mulți se întreabă, probabil, ce urmează. Pentru cei trei urmează tot atâtea zile de beție după care, Tkaciuk își va întreba amicii: Ce facem? Încercăm să-l recucerim pe Vladimir Nicolevici ca să-l zgârâiem rău la momentul potrivit, sau luptăm deschis. Scenariul doi e mai puțin probabil, în condițiile unui an electoral.

Indiferent de strategie pentru care vor opta, băieții lui Tkaciuk vor căuta vorbă la palat. Vor încerca să-l facă pe Voronin să regrete pasul întreprins. Dar, în zadar. Moșul îi va ține la distanță. Deși vârsta îi joacă festa, liderul PCRM înțelege perfect că Tkaciuk îi poate genera multe “surprize”. Prin urmare, sunt sigur că prin decizia de astăzi Tkaciuk, Petrenco și Muntean de facto au fost IZGONIȚI DIN PARTID și nu doar din comitetul executiv. Altfel spus, astăzi, Voronin le-a făcut prohod.

Războiul clanurilor

Totuși, în scurt timp, vom fi martorii unui război între aripa extremistă, condusă de Tkaciulk, Muntean, Petrenco, Petcov, pe de o parte și de Voronin, Reșetnicov, Reidman, pe de altă parte. Și dacă în urma disensiunilor anterioare Tkaciuk ieșea pe cal, iar oamenii părăseau PCRM (așa cum s-a întâmplat cu Dodon, Greceanîi, Mișin etc), acum cu siguranță se întâmpla invers. Gașca extremistă va pierde. Asta chiar dacă în spatele lui Tkaciuk și Petrenco se ascunde, la propriu, o armată întreagă de extremist. Ați auzit , probabil, că Vladimir Nicolaevici a recunoscut la un post TV că fondatorul organizației extremiste Antifa este Grigore Petrenco.
Dar, indiferent de scorul confruntării, este clar că per ansamblu pierde partidul. Doi se bat și al treilea pierde. Eu, de exmplu, n-aș vota niciodată o formațiune care nu fac decât să lupte între ei, în loc să muncească pentru bunăstarea poporului.

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/06/08/voronin-catre-tkaciuk-goodbye-my-frend/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.