- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Cu ciocanul peste seceră!

Scris de: Ion Manole la data Iunie 7, 2014 @ 18:01 in Știri | No Comments

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul).

Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci doar din CC. De fapt, asta înseamnă că au fost puşi în pielea goală să ridice săpunul de jos. Deci, s-a mers pe cea mai umilitoare formă de divorţ.

Motivul formal – „nu au reuşit să facă faţă activităţilor de partid”; motivul real – crearea şi dezvoltarea mişcării extremiste Antifa, pe la spatele lui Voronin.

Diferite surse spun că la şedinţă, „talibanii” ar fi încercat să-i blocheze drumul la tribună lui Voronin, în timp ce afară stăteau flancaţi griveii din Antifa. Totul s-a rezolvat doar după intervenţia bodygarzilor lui Voronin. Şi când te gândeşti că tătuca vroia să renunţe la ei!

Nu e secret că „talibanii” din PCRM au fost tot timpul extremişti. Se pare că acum, au trecut de limita roşie, iar luptele intestine din PCRM au ieşit la suprafaţă.

Se zvoneşte că Tkaciuc a insistat pe repetarea scenariului din Ucraina, pe violenţe (testate, apropo, deja la Comrat), pe Maidan; idee care nu poate fi acceptată de „statalistul” Voronin.

Ceea ce vedem acum, este ultima fază a dezintegrării din PCRM. Faza activă, faza vizibilă. Vor urma şi alţii – Petkov & co; rupturile se vor propaga şi în localităţi.

Acum iesie la iveală adevărată „democraţie colectivă” din Partidul Comuniştilor. „Ciocanul” Voronin a dat cu toată puterea în „secera” lui Tkaciuc.

O întrebare îmi mai stă în cap: după ce a plecat „eminenţa cenuşie”, show-manul boxer şi extremistul, cine va mai asiugura spectacolul pe stânga politică?!

Reşetnicov, Muşuc, Reidman? Să fim serioşi!

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/06/07/cu-ciocanul-peste-secera/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.