BlogPost.Timpul.md
06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară.

Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul asiatic, poziţie care vine în gravă condradicţie cu orientarea pro-europeană (zilnic ezitantă) a lui Voronin.

Între timp, Voronin a declarat că a „închis” mişcarea Antifa, pusă pe roate pe de la spate de rebelul Petrenco. Iar tot mai multe surse afirmă că bătrânul general cedează, iar nepotul Artur este pregătit pentru a-i lua scaunul.

O adevărată luptă de haită s-a dezlănţuit în PCRM. Atât la nivel ideologic, cât şi oligarhic – 2 clanuri se bat pentru putere. Pe fonul războaielor fratricide de la centru, pe plan local, mii de rândunele din PCRM migrează spre alte partide, în special PD. Deşi, cunosc un caz în care un primar comunist a plecat tocmai la liberali-reformatori.

Deci, monolitul roşu s-a fisurat, iar pe plan local, dezintegrarea e tot mai pronunţată. Moscova, între timp, i-a făcut deja de câteva ori din deget lui Voronin.

Toate aceste mişcări tectonice nu pot decât să bucure susţinătorii cursului pro-europeană al ţării.

Întrebarea actuală însă rămâne: Coaliţia e beton?

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Roberta

Gee wilrkiels, that’s such a great post!

Mai 12, 2016 at 07:58 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

28.05.2014

ANALIZĂ: 12 „mituri” despre euro-integrare!

 

Societatea moldovenească este intoxicată acum ca niciodată cu diferite „mituri” şi „adevăruri” despre vectorul extern pe care şi l-a ales ţara. Cei care opt ani de zile au terorizat Moldova, încearcă şi astăzi să provoace panică şi să deturneze parcursul nostru european. Să prostească oamenii simpli, să-i îndobitocească şi să le creeze falşi duşmani. Iata... (0 ANALIZĂ: 12 „mituri” despre euro-integrare! )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog