- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Planul lui Filat de a scoate PL din Parlament

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Iunie 5, 2014 @ 17:24 in Știri | No Comments

Vlad Filat, liderul PLDM, a acordat recent un interviu portalului de știri UNIMEDIA(info) în care a spus că nu va face alianță cu PCRM. În același timp, Filat pune la îndoială că PL va intra în următorul Parlament.

De fapt, Filat a dat pe față un plan îndelungat al său, care ar trebui să arate rezultate în data de 30 noiembrie 2014, ziua alegerilor Parlamentare.

Obiectivul primordial al lui Filat este distrugerea Partidului Liberat în bucăți (ceea ce a făcut deja prin înființarea PLR), apoi să lovească puternic în liderii actuali ai acestui Partid.

În ultima perioadă Filat lovește în Mihai Ghimpu. Știm că este o răzbunare personală a Împăratului Verde împotriva Liderului Azuriu, însă aceasta nu trebuie să ducă la scuipături în public, mai ales că Ghimpu a avut dreptate de mai multe ori decât Filat.

În continuare, peste câteva săptămâni vor începe și atacurile asupra lui Dorin Chirtoacă, care și așa se ”bucură” în ultima vreme de atenția mai multor fracțiuni politice, iar în toamnă ar putea fi un referendum de demisie a acestuia. Atacurile asupra vice-lui de la PL va începe exact în momentul când se va anunța oficial că El este cel care va prelua în toamnă conducerea Partidului Liberal, în locul lui Mihai Ghimpu.

Filat știe că dacă Chirtoacă ajunge la conducerea PL atunci acest partid ar putea lua mult mai multe voturi decât poate acumula acum, având-ul pe Mihai Ghimpu în frunte. Tot el știe că, chiar dacă Dorin va fi cap de listă, oricum acolo se va regăsi și actualul președinte de partid.

Totul ce se face nu este în zadar pentru Vlad Filat și PLDM. Totalitatea de acțiuni este îndreptată spre scoaterea Partidului Liberal din Parlament la următoarele alegeri, iar ce se spune acum și punerea la îndoială a puterilor acestui partid este o convingere a lui Filat în propriile puteri că până în toamnă poate să scoată PL-ul de pe arena politică.

Pe scurt, liderul PLDM ne anunță de pe acum că PL va fi distrus cu implicarea sa. Însă se grăbește cu acest anunț, pentru că PL oricum va intra în Parlament.

Haideți să enumerăm câteva motive pentru care PL ar putea totuși să fie Partid parlamentar:

  • PL încă are electorat și asta o demonstrează sondajele, chiar dacă e puțin în scădere față de 2013;
  • PL are oameni pe care-i poate urni din loc, dacă trebuie;
  • PL are acum un om tânăr care în toamnă ar putea deveni lider de partid și va atrage mult tineret din țară;
  • PL va lucra foarte multe cu diaspora, de unde va primi foarte multe voturi;
  • PL va răspunde atacurilor mai dur decât a făcut-o anul trecut cu Vlad Filat și va câștiga bătălia în termen scurt și eficient;

Intrarea PL în Parlament va duce din nou la o condiționare serioasă din partea lui Mihai Ghimpu ca Filat să nu aibă funcție importantă la conducerea statului. Totodată, PL va insista pe aceleași teme ce țin de furtul Băncii de Economii și a Aeroportului. Pentru liderul PLDM aceste subiecte sunt ca acel cuțit băgat în carne până la os, iar o nouă dezbatere lungă în Parlament ar putea duce la demisia repetată a „împăratului verde”, în cazul dacă mai urcă undeva pe un scaun moale.

După cum am scris și anterior, Filat ar trebuie să o lase mai moale cu atacurile împotriva lui Ghimpu, pentru că la toamnă ar putea să ajungă să stea în genunchi în fața lui pentru a pune mâna pe o funcție sau o instituție. Atacurile de acum nu vor duce la nimic bun la următoarele partajări de funcții din toamnă, pentru că Ghimpu este dispus deja să apese puternic pe rănile președintelui Verzilor din Moldova.

Dacă tot e atât de ”vânjos” acest Filat, atunci să iasă la o dezbatere publică chiar acum cu Ghimpu sau Chirtoacă, să explice acestora de ce partidul lor nu va intra în următorul Parlament. Totodată, noi toți vom asculta motivele ambelor tabere, care se vor acuza și apăra între ele. Cred că în situația de astăzi, după multiple atacuri împotriva PL, chiar se cere o dezbatere publică, chiar dacă nu suntem în campania electorală anunțată oficial.

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/06/05/planul-lui-filat-de-a-scoate-pl-din-parlament/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.