BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net05.06.2014

Planul lui Filat de a scoate PL din Parlament

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Vlad Filat, liderul PLDM, a acordat recent un interviu portalului de știri UNIMEDIA(info) în care a spus că nu va face alianță cu PCRM. În același timp, Filat pune la îndoială că PL va intra în următorul Parlament.

De fapt, Filat a dat pe față un plan îndelungat al său, care ar trebui să arate rezultate în data de 30 noiembrie 2014, ziua alegerilor Parlamentare.

Obiectivul primordial al lui Filat este distrugerea Partidului Liberat în bucăți (ceea ce a făcut deja prin înființarea PLR), apoi să lovească puternic în liderii actuali ai acestui Partid.

În ultima perioadă Filat lovește în Mihai Ghimpu. Știm că este o răzbunare personală a Împăratului Verde împotriva Liderului Azuriu, însă aceasta nu trebuie să ducă la scuipături în public, mai ales că Ghimpu a avut dreptate de mai multe ori decât Filat.

În continuare, peste câteva săptămâni vor începe și atacurile asupra lui Dorin Chirtoacă, care și așa se ”bucură” în ultima vreme de atenția mai multor fracțiuni politice, iar în toamnă ar putea fi un referendum de demisie a acestuia. Atacurile asupra vice-lui de la PL va începe exact în momentul când se va anunța oficial că El este cel care va prelua în toamnă conducerea Partidului Liberal, în locul lui Mihai Ghimpu.

Filat știe că dacă Chirtoacă ajunge la conducerea PL atunci acest partid ar putea lua mult mai multe voturi decât poate acumula acum, având-ul pe Mihai Ghimpu în frunte. Tot el știe că, chiar dacă Dorin va fi cap de listă, oricum acolo se va regăsi și actualul președinte de partid.

Totul ce se face nu este în zadar pentru Vlad Filat și PLDM. Totalitatea de acțiuni este îndreptată spre scoaterea Partidului Liberal din Parlament la următoarele alegeri, iar ce se spune acum și punerea la îndoială a puterilor acestui partid este o convingere a lui Filat în propriile puteri că până în toamnă poate să scoată PL-ul de pe arena politică.

Pe scurt, liderul PLDM ne anunță de pe acum că PL va fi distrus cu implicarea sa. Însă se grăbește cu acest anunț, pentru că PL oricum va intra în Parlament.

Haideți să enumerăm câteva motive pentru care PL ar putea totuși să fie Partid parlamentar:

  • PL încă are electorat și asta o demonstrează sondajele, chiar dacă e puțin în scădere față de 2013;
  • PL are oameni pe care-i poate urni din loc, dacă trebuie;
  • PL are acum un om tânăr care în toamnă ar putea deveni lider de partid și va atrage mult tineret din țară;
  • PL va lucra foarte multe cu diaspora, de unde va primi foarte multe voturi;
  • PL va răspunde atacurilor mai dur decât a făcut-o anul trecut cu Vlad Filat și va câștiga bătălia în termen scurt și eficient;

Intrarea PL în Parlament va duce din nou la o condiționare serioasă din partea lui Mihai Ghimpu ca Filat să nu aibă funcție importantă la conducerea statului. Totodată, PL va insista pe aceleași teme ce țin de furtul Băncii de Economii și a Aeroportului. Pentru liderul PLDM aceste subiecte sunt ca acel cuțit băgat în carne până la os, iar o nouă dezbatere lungă în Parlament ar putea duce la demisia repetată a „împăratului verde”, în cazul dacă mai urcă undeva pe un scaun moale.

După cum am scris și anterior, Filat ar trebuie să o lase mai moale cu atacurile împotriva lui Ghimpu, pentru că la toamnă ar putea să ajungă să stea în genunchi în fața lui pentru a pune mâna pe o funcție sau o instituție. Atacurile de acum nu vor duce la nimic bun la următoarele partajări de funcții din toamnă, pentru că Ghimpu este dispus deja să apese puternic pe rănile președintelui Verzilor din Moldova.

Dacă tot e atât de ”vânjos” acest Filat, atunci să iasă la o dezbatere publică chiar acum cu Ghimpu sau Chirtoacă, să explice acestora de ce partidul lor nu va intra în următorul Parlament. Totodată, noi toți vom asculta motivele ambelor tabere, care se vor acuza și apăra între ele. Cred că în situația de astăzi, după multiple atacuri împotriva PL, chiar se cere o dezbatere publică, chiar dacă nu suntem în campania electorală anunțată oficial.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog