- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Europa pentru El, Ea, Ei, Ele – Europa pentru fiecare

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Iunie 5, 2014 @ 19:25 in Actualitate | No Comments

Suntem tot mai aproape de ziua când Moldova va semna cele mai importante documente din istoria sa despre integrarea în Uniunea Europeană.

Data de 27 iunie 2014 este ziua când Moldova pune hotărâtor piciorul în pragul Uniunii Europene, asigurând astfel continuarea parcursului început, apoi întrerupt, după care din nou reluat și mers cu multe greutăți.

Pentru integrarea europeană a Moldovei au muncit numeroși politicieni din Moldova, inclusiv și cei din opoziție, care uneori par să fie pentru o altă Uniune (voi explica mai târziu cum au contribuit și ei foarte activ).

Acum, la câteva zile distanță până la semnarea documentelor importante, în Moldova se încing spiritele. Unii cer anularea parafării acordurilor și convocarea unui Referendum național. Noi înțelegem problemele lor, pentru că fiecare are dreptul să se tragă la dreapta sau la stânga, însă până acum Moldova merge spre Prut și dincolo de acest râu care ne desparte de România și Uniunea Europeană.

Totodată, prin țară deja se spun povești de adormit copii despre ”cât de rău ne va fi în UE”, – că nu vom putea tăia porcul în mod barbar și destul de insalubru, – că nu vom mai mânca legume și fructe pline cu pesticide și erbicide interzise demult în UE, pentru că sunt dăunătoare, altele.

Nu cred că sunt cel mai mare specialist în spartul miturilor, dar cineva a dat pe internet câteva mituri despre care tot ce se spune până acum sunt doar niște fîsuri urât mirositoare și care ies din nimic. Puteți citi despre aceste mituri aici [1]aici [2] și aici [3].

Întorcându-mă la titlul acestui articol, vreau să spun că Europa este pentru EL pentru că-și va găsi un loc de muncă bine plătit în mai multe țări și nu doar în Rusia (non-UE) cum e acum. Ea va putea merge la magazine bune de haine, bijuterii și nu se va mai limita la câteva magazine scumpe din Moldova. Ei vor putea merge la o bere pe malul drept al Prutului, sau chiar undeva în Delta Dunării, fără să mai aibă nevoie de pașaport și vize. Ele vor merge la distracții în țări europene, iar când soții vor fi ocupați, prietenele vor pleca la Paris într-o mică vacanță. Aceasta este doar o mică descriere a celor mai simple beneficii care vor fi după integrarea Moldovei în UE, însă sunt mult mai multe, în special ce ține de condițiile sociale și economice.

Da, să nu uităm că în UE pensia este destul de mare, iar chiar la o distanță de câțiva metri de Moldova, în România, pensia minimă este în valoarea echivalentă a 3000 lei moldovenești, iar prețurile sunt aceleași ca în Moldova, unde pensia minimă este de vreo 600 lei.

Deci, Europa înseamnă pentru fiecare beneficii despre care în alte uniuni nici nu se poate visa. Și da, în Europa se duce fără amenințarea armelor și bombelor și fără sancțiuni economice. În UE se duce fără presiuni politice și economice. Din contra, UE bagă miliarde în bunăstarea acestei țări.

Ați văzut cine repară drumurile din țară și cine a reparat mai multe instituții din fiecare raion?

blogpostt [4]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [5] pe TWITTER [6]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/06/05/europa-pentru-el-ea-ei-ele-europa-pentru-fiecare/

URLs in this post:

[1] aici: http://vox.publika.md/life/privim-cu-incredere-spre-viitorul-european-513784.html

[2] aici: http://vox.publika.md/politica/analiza-12-mituri-despre-euro-integrare-513775.html

[3] aici: http://mistrati.wordpress.com/2014/05/28/transnistria-e-cheia-moldovei-de-la-europa-continuarea-postului-prevedent/

[4] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[5] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[6] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.