BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net04.06.2014

Alegeri 2014: orgoliu, frustrare și răzbunare

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Politicienii mint când ne spun că trebuie să alegem în acest an între “viitorul european” și “întoarcerea în trecutul comunist”. Prin tot ceea ce fac în ultima perioada ne arată că se pregătește o puternică luptă pentru funcții pe interiorul Coaliției.

Cu cât se apropie campania electorală cu atât mai disperați analiștii verzi încearcă să genereze în opinia publică o dezbatere care să ducă la anularea deciziei Curții Constituționale privind imposibilitatea lui Filat de a mai deține o funcție publică.

Ziarul național, aparținând liderului PLDM, mă rog, finanțat de Ion Rusu, nașul cu business la Spitalul Republican‎, cum l-a numit presa, publică pe bandă rulantă “opinii” ale analiștilor PLDM, în care aceștia încearcă să ne convingă că dacă decizia CC legată de Filat rămâne valabilă, este un precedent periculos și dacă vin comuniștii la guvernare, e în pericol și Leancă, Plahotniuc și alții. Și care este problema societății dacă ei sunt în pericol? Lasă să răspundă dacă au făcut ceva rău. De ce crede Filat că sperie societatea cu asta, n-am înțeles. Dacă marele pericol este ca el și Plahotniuc să rămână fără funcții, cred că CC a făcut o treaba tare buna pentru țară. Și poporul sunt sigur că gândește la fel.

Verzișorii analitici nu încearcă însă să sperie doar societatea, ei încearcă să-l sperie și pe Leancă, pe miniștrii cabinetului său. În acest fel, Filat speră să se poată folosi de credibilitatea lui Leancă și să “sensibilizeze” opinia publică, așa cum ne-a mai “sensibilizat” de câteva ori și am rămas cu ochii în soare. Ei ne spun ca dacă CC nu-și anulează decizia legată de Filat, se anulează tot ce a făcut Guvernul Leanca, nu ne mai integram în UE și alte bazaconii. Probabil și vizele ni le pune europa înapoi dacă Filat nu revine premier. Verzișorii ar mai trebui sa citească și altceva, în afara ziarului național de partid, ca să afle că PCRM demult a depus la CC o sesizare pe o temă asemănătoare și a fost respinsa.

Cineva îmi spunea zilele trecute că Filat se agită pentru că urmează să iasă decizia de la CEDO, în care i s-a respins plângerea făcuta pe Curtea Constituționala, pe motiv că funcția de premier nu e un drept al omului și că plângerea lui nu e admisibila nici măcar la judecata. Astfel, liderul PLDM încearcă să folosească un tertip pentru a isteriza societatea, așa cum a mai făcut-o de atâtea ori în folosul său personal. ‎Iată cum se explică poate faptul că Filat a tăcut în toată această perioada și nu a mai zis nimic de decizia CC, de fapt el aștepta o soluție favorabilă la CEDO, chiar dacă nici aceasta nu l-ar fi ajutat la mare lucru.

“Precedentul” creat de Curtea Constituțională, cum zic verzișorii analitici, este foarte bun, DA, toți cei care sunt corupți, nu au ce căuta în funcții. Ar trebui bunul simț să le spună asta, nu CC. Poveștile că Filat nu a fost dovedit corupt, sunt doar povești. Toată țara l-a auzit în interceptările telefonice cum dădea indicații, Filat a recunoscut că e vocea lui, niciodată nu a explicat de ce a făcut asta, s-a mulțumit să spună “e răfuială politică”. Ok, e răfuială politică, dar de ce dădea el astfel de indicații la Fisc în timp ce la televizor încerca să ne arate cum luptă cu mafia? Asta nu a explicat niciodată. Iar poporul l-a sancționat deja pe Filat retrăgându-i încrederea și scoțându-l din topul primilor politicieni, poate cea mai dură sancțiune de la Roșca încoace și cea mai rapida prăbușire a unui politician.

De ce credeți că Filat îl atacă pe Ghimpu? Pentru că e proromân și vrea să-i fure electoratul? Nici vorbă. Filat vrea să-l scoată din joc pentru că îl simte ca fiind o piedică în calea revenirii lui în funcție. Ghimpu are păcatele lui, dar are o mare calitate, spune lucrurile pe limba poporului (limba romana!) și spune și lucruri pe care alții nici curaj să le gândească nu au. Dacă Filat cu Plahotniuc se pot înțelege, am văzut ca pot găsi “limbă” comună, cu Ghimpu e greu să faci astfel de înțelegeri.

Așadar, atacurile lui Filat la adresa lui Mihai Ghimpu sunt tot din acest film al obsesiei liderului PLDM pentru funcție. Amintiți-vă când a început acesta să-l atace pe Ghimpu, în momentul în care a zis că el nu mai are voie sa pretindă la funcție și că PL va negocia cu PLDM formarea alianței, dar nu-l vor accepta pe Filat în funcție. În momentul acela s-a pornit media verde pe PL și Ghimpu, în doua zile erau împroșcați cu noroi peste tot. Dar viața bate filmul, în campanie Filat va avea ocazia să se revadă și cu Dorin Chirtoacă, cel care l-a mai “bătut” o data, dacă vorbim de lupte.

Vlad Filat nu a învățat nimic din umilințele prin care a trecut. Obsesia lui pentru funcție nu s-a diminuat, ci s-a acutizat în perioada în care a stat pe tușă. Campania electorală din acest an nu va fi marcată de alegerea între comuniști și pro europeni, ci lupta lui Filat pentru a reveni în funcție, o luptă a orgoliilor, frustrărilor și răzbunărilor. Iar dacă pentru asta va fi nevoie de o alianță cu PCRM, liderul PLDM nu va ezita sa o facă, rămâne de văzut câți îl vor urma din nou în această capcană.

Pe vremea defunctei AIE, Vlad Filat ne spunea că nu e bine că Marian Lupu se ține de funcția de președinte și că o să ajungă rău. Filat ar trebui să-și citească din când în când propriile interviuri, sa învețe măcar din spusele lui câte ceva, dacă nu e prea târziu.

– See more at: http://vox.publika.md/politica/alegeri-2014-orgoliu-frustrare-si-razbunare-513914.html#sthash.FfqkUpG8.dpuf

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog