- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

StarНет ?

Scris de: Gabriel Calin la data Mai 29, 2014 @ 19:02 in Știri | No Comments

Scandalul STARNET ia amploare. Astăzi conducerea companiei a organizat un Off line cu bloggerii in care a încercat sa-si expună poziția, offline la care am participat si eu. Iată la ce concluzii am ajuns.

Pentru cei care nu știu in ce consta acest scandal expun in câteva cuvinte: Starnetul nu este de acord sa fie tratat la fel ca și operatorii de televiziune prin cablu atunci când este vorba despre prestarea serviciilor De Ip TV, iar operatorii de cablu și CCA susțin contrariul.

Este adevărat că exista o mică diferență între operatorii de cablu si TV Box. Dar ea constă doar in modalitatea de transmitere a semnalului către consumator. Anume pe asta se bazează cei de la STARNET atunci când spun ca nu au nevoie de licența emisă de CCA – pentru ca nu emit prin cablu.

Dar, in opinia mea, in cazul dat, cuvantul cheie nu este “cablu”, ci “emit” ! Or anume aceasta activitate trebuie licențiată potrivit spiritului legii. Cu alte cuvinte, atât cabliștii cât și STARNET oferă același serviciu, doar ca unii prin internet, iar altii prin cablu. Si cabliștii și STARNET fac bani din asta. In ambele cazuri se plătesc impozite. Doar ca una dintre părți nu este de acord sa fie tratată la fel ca cealaltă, făcând trimitere la libertatea Internetului.

Si eu sunt de acord ca Internetul nu trebuie Reglementat. Mai mult ca atât voi lupta pentru ca Internetul sa fie zona liberă de comunicare, dar nu cred că atât timp cât TV box este o afacere acesta trebuie tratat ca platforma de liberă exprimare.

dacă acest serviciu ar fi gratuit, atunci m-as înscrie in lista susținătorilor Starnet. Atâta timp insa cât TV Box este o afacere si prestează același serviciu ca si operatorii prin cablu, nu vad motive reale sa o fac.

Admit ca anumite persoane influente stau in spatele atacurilor asupra STARNET. Mai mult ca atât nu sunt de acord cu faptul ca orice companie sa fie supusa presiunilor din partea oamenilor politici, dar asta nu înseamnă că STARNET are dreptate in cazul licenței.

In afara de varianta utopica cu oferirea gratuită a serviciului mai exista una care m-ar face sa-i susțin in cauza lor pe cei de la STARNET –  sa ceara eliminarea licentelor si pentru cabliști… Dar ei nu o fac.

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/05/29/star%d0%bd%d0%b5%d1%82/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.