BlogPost.Timpul.md
29.05.2014

StarНет ?

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Scandalul STARNET ia amploare. Astăzi conducerea companiei a organizat un Off line cu bloggerii in care a încercat sa-si expună poziția, offline la care am participat si eu. Iată la ce concluzii am ajuns.

Pentru cei care nu știu in ce consta acest scandal expun in câteva cuvinte: Starnetul nu este de acord sa fie tratat la fel ca și operatorii de televiziune prin cablu atunci când este vorba despre prestarea serviciilor De Ip TV, iar operatorii de cablu și CCA susțin contrariul.

Este adevărat că exista o mică diferență între operatorii de cablu si TV Box. Dar ea constă doar in modalitatea de transmitere a semnalului către consumator. Anume pe asta se bazează cei de la STARNET atunci când spun ca nu au nevoie de licența emisă de CCA – pentru ca nu emit prin cablu.

Dar, in opinia mea, in cazul dat, cuvantul cheie nu este “cablu”, ci “emit” ! Or anume aceasta activitate trebuie licențiată potrivit spiritului legii. Cu alte cuvinte, atât cabliștii cât și STARNET oferă același serviciu, doar ca unii prin internet, iar altii prin cablu. Si cabliștii și STARNET fac bani din asta. In ambele cazuri se plătesc impozite. Doar ca una dintre părți nu este de acord sa fie tratată la fel ca cealaltă, făcând trimitere la libertatea Internetului.

Si eu sunt de acord ca Internetul nu trebuie Reglementat. Mai mult ca atât voi lupta pentru ca Internetul sa fie zona liberă de comunicare, dar nu cred că atât timp cât TV box este o afacere acesta trebuie tratat ca platforma de liberă exprimare.

dacă acest serviciu ar fi gratuit, atunci m-as înscrie in lista susținătorilor Starnet. Atâta timp insa cât TV Box este o afacere si prestează același serviciu ca si operatorii prin cablu, nu vad motive reale sa o fac.

Admit ca anumite persoane influente stau in spatele atacurilor asupra STARNET. Mai mult ca atât nu sunt de acord cu faptul ca orice companie sa fie supusa presiunilor din partea oamenilor politici, dar asta nu înseamnă că STARNET are dreptate in cazul licenței.

In afara de varianta utopica cu oferirea gratuită a serviciului mai exista una care m-ar face sa-i susțin in cauza lor pe cei de la STARNET –  sa ceara eliminarea licentelor si pentru cabliști… Dar ei nu o fac.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog