- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

Scris de: Iurie Morărescu la data Mai 26, 2014 @ 10:38 in Știri | No Comments

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și automat m-am întrebat cum votează moldovenii. Cine le influențează votul?

Știința politică ne recomandă să ținem cont, în primul rând, de orientarea externă a partidului pe care îl simpatizăm, întrucât un stat mic nu se poate dezvolta de unul singur. Și dacă în cazul coaliției vectorul extern e mai clar ca niciodată, comuniștii au rătăcit rău. Miercuri Vladimir Voronin declara la Moldva 1 că a renunțat la ideea integrării în uniunea vamală ca sâmbătă să spună altceva. A convocat tot felul de a activiști ca să le spună că totuși partidul a decis să ne pornim spre răsărit.

Este adevărat că vârsta i-ar putea juca festa, dar nu cred că uită de la mână până la gură. Se crează impresia că cineva îl șantajează pe Voroinin. Îl amenință că va rămâne singur ca un cuc dacă va renunța la visul euroasiatic. Nu este exclus ca și conferința de sâmbătă, de la care a lipsit Tkaciuc, să fi fost organizată chiar de cel care a fost lipsă. Acest cardinal din umbră i-a cerut o declarație publică lui Voronin că va rămâne fidel idealurilor promovate de el. Astfel liderul PCRM a fost nevoit să vorbească în fața mulțimii despre necesitatea aderării la uniunea lui Putin. A fost de fapt un act de pocăință.

Tkaciuk, care și-a depus deja și mandarul de deputat, îi tot șoptește lui Voronin că dacă îl va impinge păcatul să se întoarcă cu spatele spre Moscova, va avea de plătit. Fiind cel care a tras sforile în partid, Tkaciuk a reușit să câștige simpatia mai multor deputați PCRM, care sunt gata să-l urmeze. Dacă într-o zi cu soare tătuca Voronin, ar îndrăzni să-i spună că nu-l mai suportă, atunci partidul ar sărăci cu cel puțin încă patru deputați (Grigore Petrenco, Alexandru Petkov, Ina Șupac și Mihail Polenaski). O astfel de lovitură ar putea fi chiar fatală pentru PCRM.

Conflictul ideologic din sânul partidului roșu a debusolat, în primul rând, alegătorii PCRM, care nu mai înțeleg ce se întâmplă. Ei știu că nu mai pot vota pentru un partid care dimineața pornește spre uniunea vamală, iar pe la prânz își îndreaptă pașii spre Occident. Ei știu că nu te poți închina, în același timp la doi dumnezei. Și la fel trebuie să cunoască și faptul că de fapt liderul neoficial al partidului a fost mereu Tkaciuk și nu sfătosul de Vladimir Nicolaevici.

Bomba a fost activată. Au mai rămas zile numărate până când lupta care se dă acum prin birourile partidului va răbufni în public.

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/05/26/bomba-din-pcrm-nu-poate-fi-dezamorsata-numaratoarea-inversa-a-inceput/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.