BlogPost.Timpul.md
26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și automat m-am întrebat cum votează moldovenii. Cine le influențează votul?

Știința politică ne recomandă să ținem cont, în primul rând, de orientarea externă a partidului pe care îl simpatizăm, întrucât un stat mic nu se poate dezvolta de unul singur. Și dacă în cazul coaliției vectorul extern e mai clar ca niciodată, comuniștii au rătăcit rău. Miercuri Vladimir Voronin declara la Moldva 1 că a renunțat la ideea integrării în uniunea vamală ca sâmbătă să spună altceva. A convocat tot felul de a activiști ca să le spună că totuși partidul a decis să ne pornim spre răsărit.

Este adevărat că vârsta i-ar putea juca festa, dar nu cred că uită de la mână până la gură. Se crează impresia că cineva îl șantajează pe Voroinin. Îl amenință că va rămâne singur ca un cuc dacă va renunța la visul euroasiatic. Nu este exclus ca și conferința de sâmbătă, de la care a lipsit Tkaciuc, să fi fost organizată chiar de cel care a fost lipsă. Acest cardinal din umbră i-a cerut o declarație publică lui Voronin că va rămâne fidel idealurilor promovate de el. Astfel liderul PCRM a fost nevoit să vorbească în fața mulțimii despre necesitatea aderării la uniunea lui Putin. A fost de fapt un act de pocăință.

Tkaciuk, care și-a depus deja și mandarul de deputat, îi tot șoptește lui Voronin că dacă îl va impinge păcatul să se întoarcă cu spatele spre Moscova, va avea de plătit. Fiind cel care a tras sforile în partid, Tkaciuk a reușit să câștige simpatia mai multor deputați PCRM, care sunt gata să-l urmeze. Dacă într-o zi cu soare tătuca Voronin, ar îndrăzni să-i spună că nu-l mai suportă, atunci partidul ar sărăci cu cel puțin încă patru deputați (Grigore Petrenco, Alexandru Petkov, Ina Șupac și Mihail Polenaski). O astfel de lovitură ar putea fi chiar fatală pentru PCRM.

Conflictul ideologic din sânul partidului roșu a debusolat, în primul rând, alegătorii PCRM, care nu mai înțeleg ce se întâmplă. Ei știu că nu mai pot vota pentru un partid care dimineața pornește spre uniunea vamală, iar pe la prânz își îndreaptă pașii spre Occident. Ei știu că nu te poți închina, în același timp la doi dumnezei. Și la fel trebuie să cunoască și faptul că de fapt liderul neoficial al partidului a fost mereu Tkaciuk și nu sfătosul de Vladimir Nicolaevici.

Bomba a fost activată. Au mai rămas zile numărate până când lupta care se dă acum prin birourile partidului va răbufni în public.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

22.05.2014

În căutarea unui diagnostic pentru Voronin

 

Nebănuite sunt căile tale Doamne. Am aflat, ieri seară, cu stupoare că PCRM nu mai vrea nici integrare în uniunea vamală. Ca să înțelegi cât de grav este acest lucru, trebuie să vă amintiți că actuala opoziție și-a schimbat vectorul extern de vreo patru ori în ultimii zece ani. Inițial făcea anticamera la Kemlin, după care... (0 În căutarea unui diagnostic pentru Voronin )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog