BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net25.05.2014

Vladimir Voronin obligat să-și repare greșeala. Rușinos, dar din nou este cu Rusia!

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Ieri Vladimir Voronin a fost obligat, împotriva voinței și convingerii sale, să participe la o conferință de lucru cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea inexistentă, denumită ”Uniunea Vamală”, pentru a-și corecta ”greșeala” de acum câteva zile.

Pentru a evita careva discuții despre acest eveniment, comuniștii nu au mai pomenit nimic despre denumirea simplă ”Uniunea Vamală”, dar au mers insistent pe formula suplimentată cu „Rusia-Bealrus-Kazahstan”. Noua noțiune de Uniune a fost lansată pentru a acoperi declarațiile lui Voronin că Uniunea promovată de Putin nu există în realitate și la ea este imposibil de aderat.

Am privit materialul video de peste 3 ore, publicat pe site-ul grenada.md, și am înțeles că Voronin a fost pus în genunchi, iar în coastele sale parcă a fost instalată o țeavă de pușcă, acesta vorbind câteva cuvinte despre Uniunea nominalizată, cu multe înghițituri și deloc sigur pe cele spuse.

Deși până acum Voronin obișnuia să vorbească în rusă la majoritatea conferințelor de lucru, de data aceasta la început a trecut rapid să vorbească în limba română, semn că nu a vrut să fie înțeles de toți, pentru că nici pe el nu-l interesează subiectele despre nimicuri, cum ar fi aderarea la visul lui Putin – la Uniunea existentă numai în somn.

După acele câteva minute vorbite de Voronin, acesta a fost așezat pe scaun și a tăcut aproape tot timpul. În continuare, au discutat membrii încă înflăcărați ai PCRM-lui, cum este Reidman. Din prezidiu a lipsit Tcaciuk, deși deputații comuniști s-au grăbit să spună că el a rămas în partid, dar nu va fi deputat, ceea ce de fapt este o minciună.

Spre final, Voronin a ieșit din nou cu un text lipsit de interes și a vorbit în fața tuturor absolut dezinteresat, știind că timpul pierdut în acele peste 3 ore a fost în zadar și s-a dezbătut despre nimicuri politice, presărate cu multe idei politice menite să țină PCRM-ul pe val. Din tot ce a vorbit liderul PCRM nu s-a înțeles nimic, fiind mai multe niște cuvinte adunate într-o cuvântare plictisitoare, în care nu crede nici autorul.

După conferința de ieri vedem că, politica PCRM are mai mult elemente de ”tándea-mándea”, oscilând acum între interesele de grup și adevărurile spuse de Voronin că nu există nici un fel de Uniune Vamală.

Discuția comuniștilor de ieri a demonstrat încă o dacă cum să face politica debilă în Republica Moldova, cea cu două sau mai multe capete, care dimineață este cu Rusia, iar seara se integrează deja în UE și noaptea târziu este partid naționalist de stânga.

Sărmanul Voronin este obligat și probabil amenințat de membrii partidului său că-l părăsesc dacă nu uită de cele declarate și dacă nu se întoarce cu fața spre Rusia. Bătrânul politician știe că de fapt Kremlinul și-a găsit aici alt partid iar de ei nu vor să audă, dar unii membri ai PCRM nu vor să înțeleagă acest lucru și doresc cu toate forțele să demonstreze ”Porții imperialiste” că ei sunt ”Numărul 1” pe flancul stâng al politicii din Moldova, deși nu este așa și deja au fost scoți din lista preferințelor în fața rusofililor din Moldova.

Mai sus am menționat despre efectul ”tándea-mándea”, care în Moldova este aplicat în premieră de PCRM.

Ce înseamnă aceasta? ”Tándea-mándea” e atunci când azi ești cu Uniunea Europeană, mâine cu Rusia, peste o zi din nou ești cu UE, după care spre seară din nou cu Rusia.

Voronin și PCRM-ul său a dat dovadă destul de clar în ultima perioadă că poate să sugă din mai multe țâțe în același timp, oscilând foarte interesant între două Uniuni, ceea ce întunecă deja și membrii de partid, pentru că aceștia nu mai știu care seceră și ciocan să voteze – pe cea cu stea, sau pe cea cu carte?!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog