BlogPost.Timpul.md
25.05.2014

Cum arată Filat dezgolit de PR și articole platite

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

În ultima perioada se observă o campanie mediatică puternică, plătită de Vlad Filat în media PLDM și media anexată. Toată articolele au o singură informație esențială: “serviciile secrete ruse sunt prezente în Moldova”. Și, care e noutatea, ne-am intrebat? Unde a descoperit Filat asta, în SUA?

Am numarat nu mai puțin de 11 articole cu același conținut și aceași redactare, este evident că este un material publicitar plătit de liderul PLDM.

Întrebarea este de ce credeți că Filat ține neapărat ca poporul să afle că el spune aceste lucruri. E simplu. Filat vrea să arate poporului că el luptă pentru securitatea țării, merge și cheamă americanii să ne apare țara. De cine? În același timp însă, chiar Filat în realitate pune în pericol Moldova prin declarațiile prostești pe care le face și distruge toată munca Nataliei Gherman și a lui Iurie Leancă. În trecut liderul PLDM ne povestea cum Moldova trebuie să aiba relații bune cu UE, dar și cu Rusia. Vi-l amintiți cum se poza cu Putin, Medvedev, Patriarhul Rusiei, cât PR făcea după întâlnirile cu ei? Dar de întâlnirea lui rușionoasa cu Rogozin va amintiți?

De cum a dat jos însemnele Moldovei ca să-i satisfacă poftele lui Șevciuk vă amintiți?  Azi, Filat vine cu un mesaj total schimbat, lucru obișnuit la el, niciodată nu a avut un proiect pe care să-l duca până la capăt. Însă prin ceea ce face el acum, nu face decât să tensioneze și mai tare relația Moldovei cu Rusia, procedează într-un mod care arată lipsa de inteligență. E chiar comic să-l vezi azi pe Filat că se dă unionist și omul americanilor. El îi crede naivi și pe români și pe americani, dar nu sunt și va vedea asta la timpul potrivit, exact cum va vedea că nici ruși nu sunt atât de naivi cum ii crede el.

Filat a luat aceasta temă “lupta împotriva Rusiei” pentru că altceva nu i-a mai rămas de făcut. În Moldova nu mai are cu cine lupta, a fost invins de toți adeversarii reali sau imaginari și acum trebuie să-și caute o noua temă, pe care să poata face declarații și să arate poporului că e bărbat. A ales să lupte cu Rusia. Evident că exact ca în alte lupte precedente, create de Filat, finalul este previzibil, fie îl vom vedea aruncându-se în brațele rușilor, fie îl vom vedea făcut una cu pamantul. Pentru că și în această luptă, Filat face doar PR. Dacă și-ar fi dorit să facă ceva pentru Moldova, nu s-ar fi luptat cu Rusia, făcând declarații împotriva rușilor din SUA și România, apropo, un geste de mare “bărbăție” politică, Filat arată ca un pechinez care urlă la luna. ‎ Dacă ar fi fost măcar pentru o secundă sincer cu sine și cu poporul, el ar fi luptat pentru ca Moldova să aibă relații pragmatice cu Rusia și să protejeze interesele cetățenilor noștri.

După ce mulți ani l-a imitat pe Putin, acum Filat îl imită pe fostul lider georgian, Sakașvili. Dar nu știu daca e momentul cel mai bun, Sakașvili e un fugar, acuzat în țara lui pentru corupție și abuz de putere și nu asta e cel mai grav, ci faptul că Sakașvili a pierdut total încrederea georgenilor, pentru că a dezamăgit. Într-adevăr sunt multe asemănări între Filat și Sakasvili. Și Filat a fugit la români și americani să cerșească susținere, după ce în Moldova populația nu mai are încredere în el. De Fisc, Vamă, interceptări și alte păcate nu mai scriu.

Vlad Filat încearcă disperat să revină în politica mare, încearca disperat să revina în funcție, pentru asta se vede că e dispus la compromisuri chiar împotriva intereselor Moldovei, merge în SUA și promite lucruri care nu depind în nici un fel de el. Noroc că întâlnirile lui în SUA au fost la nivel suficient de jos, încât să nu angajeze țara noastră. Sondajele arata ca cu cât mai mult PR face Filat, cu atat mai tare scade încrederea oamenilor în el. Nu mă refer acum la sondajul Asociației Demografilor, unde Dodon și Filat cresc peste noapte ca pe drojdii, știut fiind cum lucrează această asociație și pe ce sume, ci la sondajele serioase care au fost în ultima perioada, ultimul fiind BOP, unde se vede că Filat continuă să se prabușeasca în încrederea oamenilor.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog