- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Tkaciuk…!

Scris de: Ion Manole la data Mai 23, 2014 @ 16:56 in Știri | No Comments

Doar naivii pot crede că „eminenţa cenuşie” a PCRM a părăsit corabia înainte ca ea să se scufunde definitiv sau să ajungă în port.

Mark Tcaciuc se crede un gentelman al secerii şi ciocanului, se consideră un arhitect al tuturor intrigelor politice, mai ales pe stânga eşichierului politic. Şi comparaţia cu fuga unui şobolan de pe corabia spartă ar lovi prea tare în amorul său propriu.

Aşadar, ruptura de garnitura roşie ar putea avea loc în 2 cazuri:

  1. O confruntare directă cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, care ar fi aplecat urechea la mai multe zvonuri din ultimul timp. Tcaciuc a fost tot timpul un intrigant iscusit şi iată că a fost lovit şi el în sfârşit de efectul de bumerang.
  2. Tcaciuc realizează un plan bine-definit, coordonat şi susţinut la Moscova, agreat şi implementat în cunoştinţă de cauză de Voronin şi gaşca. Cu alte cuvinte, asistăm la un spectacol.

Personal, cred în cel de-al doilea scenariu. Fum fără foc nu există! Nu în zadar în presă s-au scurs informaţii [1] despre faptul că ideologul PCRM ar coordona o nouă organizaţie extremistă, care să destabilizeze ţara înainte de alegeri.

Tcaciuc este un revoluţionar incurabil. Are abilităţi de profesor, are experienţă diversionistă de la „7 aprilie”, este în totalitate supus Moscovei. Şi ce lipsea în Moldova, ceea ce era, de exemplu, în Ucraina?! Exact – detaşamente paramilitare, bine organizate, intoxicate ideologic, care să poată realiza ceea ce va dicta Kremlinul.

Autorii acestui scenariu nu sunt proşti. PCRM nu va mai putea creşte nicicând, nici nu are alura unui partid fascist, gata să cheme lumea la confruntări (a se vedea eşecul revoluţiei de catifea). De asta e nevoie de o organizaţie extremistă, care sub umbrela unor partiduţi mici (gen PSRM, partidul lui Renato, businessul tenebru al lui Platon, etc.) să-şi asume rolul de „luptător”.

Dar cine să conducă toate această operaţiune? Corect, cel care se pricepe cel mai bine – Tcaciuc! Corect – sub flamura unei rupturi de PCRM. Corect, ca PCRM să iasă uscat din apă şi să guverneze cu sateliţi minori ai Moscovei în următorul Parlament.

Bravo, Tcaciuc – ничё так!

Doar că există o nuanţă. Lumea s-a schimbat după cazul „Ucraina”. Chişinăul nu este singurul centru de gândire, experitza necesară vine acum şi din alte capitale ale lumii…

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/05/23/tkaciuk/

URLs in this post:

[1] s-au scurs informaţii: http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=25645

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.