BlogPost.Timpul.md
23.05.2014

Tkaciuk…!

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Doar naivii pot crede că „eminenţa cenuşie” a PCRM a părăsit corabia înainte ca ea să se scufunde definitiv sau să ajungă în port.

Mark Tcaciuc se crede un gentelman al secerii şi ciocanului, se consideră un arhitect al tuturor intrigelor politice, mai ales pe stânga eşichierului politic. Şi comparaţia cu fuga unui şobolan de pe corabia spartă ar lovi prea tare în amorul său propriu.

Aşadar, ruptura de garnitura roşie ar putea avea loc în 2 cazuri:

  1. O confruntare directă cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, care ar fi aplecat urechea la mai multe zvonuri din ultimul timp. Tcaciuc a fost tot timpul un intrigant iscusit şi iată că a fost lovit şi el în sfârşit de efectul de bumerang.
  2. Tcaciuc realizează un plan bine-definit, coordonat şi susţinut la Moscova, agreat şi implementat în cunoştinţă de cauză de Voronin şi gaşca. Cu alte cuvinte, asistăm la un spectacol.

Personal, cred în cel de-al doilea scenariu. Fum fără foc nu există! Nu în zadar în presă s-au scurs informaţii despre faptul că ideologul PCRM ar coordona o nouă organizaţie extremistă, care să destabilizeze ţara înainte de alegeri.

Tcaciuc este un revoluţionar incurabil. Are abilităţi de profesor, are experienţă diversionistă de la „7 aprilie”, este în totalitate supus Moscovei. Şi ce lipsea în Moldova, ceea ce era, de exemplu, în Ucraina?! Exact – detaşamente paramilitare, bine organizate, intoxicate ideologic, care să poată realiza ceea ce va dicta Kremlinul.

Autorii acestui scenariu nu sunt proşti. PCRM nu va mai putea creşte nicicând, nici nu are alura unui partid fascist, gata să cheme lumea la confruntări (a se vedea eşecul revoluţiei de catifea). De asta e nevoie de o organizaţie extremistă, care sub umbrela unor partiduţi mici (gen PSRM, partidul lui Renato, businessul tenebru al lui Platon, etc.) să-şi asume rolul de „luptător”.

Dar cine să conducă toate această operaţiune? Corect, cel care se pricepe cel mai bine – Tcaciuc! Corect – sub flamura unei rupturi de PCRM. Corect, ca PCRM să iasă uscat din apă şi să guverneze cu sateliţi minori ai Moscovei în următorul Parlament.

Bravo, Tcaciuc – ничё так!

Doar că există o nuanţă. Lumea s-a schimbat după cazul „Ucraina”. Chişinăul nu este singurul centru de gândire, experitza necesară vine acum şi din alte capitale ale lumii…

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (1 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog