- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

Scris de: Iurie Morărescu la data Mai 23, 2014 @ 18:37 in Actualitate | No Comments

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid?

PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe dinainte, declarând că Tkaciuk este şi va muri tot comunist. Asta în timp ce colegii lui de partid s-au apărat de întrebările jurnaliştilor cum au ştiut ei mai bine.

Tăcerea lor, însă, trădează ceva. Din surse demne de încredere, am aflat că adevăratul motiv pentru care Tkaciuk a renunţat la fotoliu este secretizat la maxim. Subiectul este discutat în şoaptă chiar şi pe holurile sediului PCRM, iar lipsa de informaţie naşte cel puţin două versiuni plauzibile:

1. Odată cu plecarea lui Tkaciuk s-a dat startul unei strategii, menite să readucă PCRM la guvernare. Până aici nimic ieşit din comun… Doar că PCRM este gata să facă pact şi cu diavolul pentru aşi atinge scopul. Întrucât revoluţia de ca(ti)fea a avut un efect de cacao, se pare că opoziţia pune la cale acţiuni extremiste. Dovadă este informaţia strecurată în presă. De pe hotnews.md  [1]aflăm că substanţa cenuşie a PCRM va coordona activitatea mişcării extremiste antifasciste, numită Antifa. Potrivit aceleeaşi surse, organizaţia a fost creată de comunistul Grigore Petrenco şi este finanţată de companii din Rusia, dar şi de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Mișcarea extremistă Antifa ar avea ca scop înarmarea a 4 mii de persoane, cu scopul destabilizării situației din țară, prin acțiuni violente, şi luării cu asalt a instituţiilor de stat, incusiv Parlamentul.

2. O altă versiunea este că Tkaciuk şi Voronin sunt certaţi la cuţite. Mai ales după ce ultimul a declarat recent că PCRM şi-a schimbat vectorul extern şi nu mai promovează integrarea euroasitică. Acest lucru l-a supărat rău pe Tkaciuk, emisarul Moscovei, care la recomandarea Kremlinului a decis să părăsească PCRM. Nu este exclus că în următoarele două-trei săptămâni să aflăm că acest cardinal din umbră a fost ademenit de unul dintre formaţiunile ce respiră ruseşte, cum ar fi partiduţul lui Renato Usatîi. Pentru Tkaciuk indicaţiile Moscovei mereu au avut prioritate în comparaţie cu interesele comuniştilor.

Aşa sau altfel, este cert că PCRM este în agonie. Ultimul plecat, completează lista celor şapte transfugi, printre care Igor Dodon, Zinaida Creceanîi, Vadim Mişin şi ale figuri importante. Dacă la început de mandat fracţiunea PCRM număra 42 deputaţi, acum au rămas 32. Dar asta nu e tot, pun pariu că în ziua în care Tkaciuk va părăsi partidul, îl va lua cu el şi pe Grigore Petrenco. Mă tem că dacă Lenin ar fi în viaţă nici măcar el nu-i va vota pe comunişti la următoarele alegeri parlamentare.

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/05/23/plecarea-lui-tkaciuk-strategie-sau-tradare/

URLs in this post:

[1] hotnews.md : http://hotnews.md/articles/view.hot?id=25645

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.