- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Câteva motive de ce Natalia Gherman greșește în privința PCRM

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Mai 23, 2014 @ 11:20 in Actualitate | No Comments

Într-un interviu pentru postul de radio german Deutsche Welle, Natalia Gherman, ministrul Afacerilor externe, a declarat că Moscova susține două partide din Moldova care să promoveze Uniunea Vamală. Unul din aceste partide ar fi PCRM-ul lui Voronin.

Nu o singură dată am scris că Moscova nu are treabă cu PCRM-ul lui Voronin, iar în acest sens sunt mai multe motive și dovezi clare.

Una din dovezi este declarația lui Putin de acum câteva luni în urmă în care spune că urăște comuniștii și că aceștia sunt niște copy/paste nefericiți, care nu fac altceva decât să copie ideologia altora și să o aplice ei, fără să-și pună capul în mișcare.

O altă dovadă este izgonirea comuniștilor de pe holurile Kremlinului, unde deja nu mai pot aștepta nici în anticameră cu zilele cum o făceau până acum câteva luni în speranța să se vadă cu Putin sau cu alții puși sus a conducerea federației rusești.

În continuare, o izgonire rușinoasă este și cea din sânul Patriarhiei de la Moscova. Patriarhul nu l-a mai chemat pe Voronin la evenimentele sale cum o făcea înainte și nici nu l-a decorat pe acesta în ultima perioadă, alegând ca o altă personalitate din Moldova să-i fie alături la unele slujbe cu accente politice, precum și a decorat un alt președinte de partid din Moldova, numai nu pe Voronin.

În continuare, PCRM-ul a fost șters cu buretele de pe ecranele TV din Rusia și de pe ecranele TV din Moldova pe care se retransmit posturile TV cum ar fi Russia 24, Lifenews, 1TV, precum și nu se mai scrie despre partidul lui Voronin nici pe portalurile de știri din aceeași federație rusă. Comuniștii și-au dat seama de acest lucru și la 9 mai, după care, deși scose-se oameni în stradă, nu s-a dat nimic despre marșul comuniștilor din 9 mai pe posturile rusești, dar s-a dat masiv despre un alt partid de stânga de la noi, despre care s-a spus că a scos în stradă zeci de mii de oameni.

Când Voronin a acordat un interviu unui post TV sau radio din Rusia? Își mai amintește cineva? Da când despre Voronin sau PCRM s-a mai scris prin ziarele moscovite și de câte ori ați mai găsit ceva pozitiv pe portalurile de știri din Rusia despre partidul mincinosului Voronin? Ați găsit ceva în ultima perioadă?

Cea mai proaspătă lovitură este Forul Economic de la Petersburg (Saint Petersburg International Economic Forum), unde au fost invitați mai mulți economiști, oameni de afaceri și chiar lideri politici din statele CSI și nu doar. Deși până acum invitațiile se dădeau Partidului Comuniștilor, anul acesta organizatorii au indicat altă adresă pe plicul cu invitația, plecând departe de sediul lui Voronin. Da, la Petersburg participă acum doi politicieni din Moldova, bine puși în politica moldovenească și doi oameni de afaceri care dețin afaceri importante în Republica Moldova. Lista e foarte lungă, dar în care nu se regăsește nici un comunist, dar se regăsește Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, din PSRM.

Dacă e să o luăm mai scurt, trebuie de menționat că Voronin joacă acum între două extreme, dar în care nu are nici un fel de susținere. Bătrânul și-a dat seama că Dodon îl calcă pe coadă și deja a început să se clatine spre UE, dar de pe altă parte încearcă să păstreze și presupusa prietenie cu Rusia, pe care de fapt nu o are.

În ultimul articol am scris că Voronin este un mincinos, iar după câte se vede în această capcană a minciunii a căzut și Natalia Gherman, care chiar a crezut că Voronin are ceva cu Rusia și că acesta primește indicații de la Kremlin. Prea bine că nu – Voronin tot ce face este din capul său, fără o careva coordonare.

Voronin acum încearcă să facă imagine bună pentru partid, dar ultimele evenimente l-a decis să se rupă de anumite ideologii și s-a apucat de integrarea Europeană. Ce spune Gherman acum? Oare Rusia îl consultă pe Voronin să se integreze în UE?

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/05/23/cateva-motive-de-ce-natalia-gherman-greseste-in-privinta-pcrm/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.