BlogPost.Timpul.md
22.05.2014

Despre cum ne minte Dodon că a crescut ca Făt-Frumos

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Fiecare cu Bacalaureatul lui. În curând aproape 18 mii de liceeni vor trebiu să susțină testul maturității, iar media luată la BAC le va decide viitorul. Cei mai buni vor ajunge să aleagă între cele mai bune universități, iar chiulangii și leneșii vor sta acasă. Este exact ca pe arena politică. După alegerile parlamentare din 30 noiembrie, unii vor avea totul, iar altii nimic. Cinic, dar corect. Și ca să nu stea cel puțin încă patru ani în aticameră, fiecare partid încearcă să cucerească alegătorul.

Dodon, de exemplu, vrea să ne demonstreze că nu mai este Guguță de altă dată, ci un adevărat Făt-Frumos al politicii moldovenești. Altfel nu pot interpreta pseudo-sondajul realizat de un ONG dubios. De aici am aflat cică socialiștii vor accede în Parlament. Ba mai mult, vor aculmula 8 la sută dintre voturi, cu 2% mai mult decât ar fi suficient pentru a ajunge în forul legislativ. Și dacă până aici nu am fost suficient de convingător ca să vă prindeți că omul și-a comandat sondaj pentru a demonstra mușchi falși, atunci următorul argument este incontestabil, sau cum se mai spune peste Prut – irefutabil.

Potrivit pseudo-sondajului, la capitolul încredere din partea populației Dodon l-ar fi depășit pe Chirtoacă. Cică socialistul acumulează 6,8%, iar liberalul doar 5,4%. Pentru comprație, ultimul Barometru al Opiniei Publice (aprilie 2014) îl creditează pe Dodon cu aproximativ 2%, iar pe Chirtoacă cu aproape 40% .

Probabil, vreți să mă întrebați de ce ar trebui să le dați crezare autorilor unui sondaj în detrimentul așa -numitului sondaj în care Dodon e ridicat în slăvi. Părerea mea este că o fi umblat pe la cifre și unii și alții doar că nu atât de obraznic cum au făcut-o socialiștii. Dar argumentul forte se ascunde în detalii. Dacă încă nu ați știut, atunci aflați că Asociția Sociologilor și Demografilor, care l-a supraevoluat pe Dodon este o structură a CSI, unde, după cum bine știți, Moscova dă tonul.

Misiunea Kremlinului dar și a lui Dodon de a năuci electoratul n-ar fi avut, însă, niciun efect dacă nu ar fi existat instituții media gata să tirajeze pseudo-sondaje ce ar scoate în evidență superman-ul cu stea roșie în frunte. Cu puțin efort, mie mi-a reușit să depistez cel puțin o știre suspectă. În versiunea rusă a site-ului jurnal.md e scris negru pe alb că Dodon e campion. Ca să vă convingeți că știrea, cel mai probabil, a fost plătită vedeți aici textul în limba română. Aceiași stire – accente diferite. Dodon a plătit doar textul scris în rusă, întrucât este conștient că nu are electorat printre cei care periodic accesează versiunea română a site-ului. Altfel spus, a fost o înțelegere între doi prieteni vechi – Dodon, ministu la comuniști și Sergiu Mocanu, fost consilier la Voronin.

Dar revenind la electorat, dacă admitem prin absurd că rușii vor pleca într-o zi de unde au venit, socialiștii nu vor acumula mai mult de 1% la alegerile din toamnă. Până atunci, însă, își fac PR prin corturi roșii, adunând semnături pentru aderarea Moldovei la o uniune vamală pentru a ne compromite visul european. Din poza lui Ion Orlov, vedem că are și susținători.

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog