BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net17.05.2014

Клименко amenință Ucraina și strânge mercenari, fără să fie deranjat de Procuratură

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Așa zisul lider al Congresului rușilor din Moldova, Клименко, a anunțat zilele trecute despre o scrisoare expediată în adresa conducerii Ucrainei prin care amenință statul vecin că-l va invada cu 4000 de mercenari.

Pe internet este video unde acest ”lider” spune despre intențiile lui. Anterior, tot el, a recunoscut că a venit în Moldova cu misiune specială, trimis de Rusia. Acum vedem activizarea agentului Валерий Клименко, iar Procuratura nu face nimic, din câte se cunoaște.

Astăzi a fost publicat un material despre angajarea mercenarilor pe teritoriul Republicii Moldova, de către persoana scrisă mai sus. Cei înregistrați în listă spun că sunt gata să plece în Ucraina să pună mâna pe pușcă și să tragă în autoritățile constituționale de acolo, recunoscute deja și de Rusia.

Astfel, un lider al comunității ruse, trimis în Moldova cu misiuni speciale, face rânduri de killeri plătiți, care să intervină pe teritoriul statului vecin, iar organele de drept nu intervin, cu nimic.

Întrebările care apar acum sunt: cine plătește? cine sunt finanțatorii? cine îl acoperă aici în Moldova pe Валерий Клименко? cine administrează, politic, Procuratura? de ce oamenii legii nu fac nimic pentru a stârpi activitatea rusului?

Or, potrivit art. 141 Cod penal al RM, alin. 2) angajarea, instruirea, finanţarea sau altă asigurare a mercenarilor, precum şi folosirea lor într-un conflict armat, în acţiuni militare sau în alte acţiuni violente orientate spre răsturnarea sau subminarea orînduirii constituţionale ori violarea integrităţii teritoriale a statului, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Respectiv, Procuratura ar trebui să ridice fundurile de pe scaun și să-l tragă la răspundere pe Climenco, mai cu seamă că sunt deja mărturii și el singur a recunoscut acțiunile sale. Poate până acum s-a spus că „acesta doar a declarat”, iar acum vedem că deja acționeazăfără să fie împiedicat de oamenii legii.

Pentru acțiunile sale, dacă am avea o Procuratură adevărată și care nu se supune politicului, acest „lider” rus, care angajează mercenari la Chișinău, trebuie să se odihnească în închisoarea de la Cricova vreo 10 ani, deoarece acțiunile sale cer aceasta.

Din nefericire, avem o Procuratură care nu vrea să înțeleagă că la noi în țară se strânge o bandă de oameni înarmați – o amenințare pentru statul vecin. Tot Procuratura nu vrea să înțeleagă că într-o bună zi acei 4000 de mercenari, strânși ilegal, s-ar putea să nu mai plece spre Kiev, dar se va opri la Chișinău și va începe a împușca în conducătorii statului și în cetățenii nevinovați.

Oare cât trebuie de plătit unui procuror să deschidă un dosar penal pe numele lui Climenco? Poate punem mână de la mână să mituim un om al legii ca acestea să întreprindă măsuri legale în vederea reținerii și punerii la răcoare a omului care angajează mercenari?

Gurin Corneliu mai este procuror, sau el numai ocupă locul și conduce altcineva? Alo, organele! Trezirea că la noi în țară se formează grupuri teroriste!

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog