BlogPost.Timpul.md
14.05.2014

De ce s-a întâlnit Băsescu cu Filat? Iată motivele reale, nefardate

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Citeam în presa PLDM, cum Filat și-a pus analiștii să explice prostimii (ăștia suntem noi, poporul) de ce s-a întâlnit el cu Băsescu.

Vă invit să urmăriți logica mea, apoi să comparați cu materialul de PR postat în media verde de omuleții lui Filat. O să descoperiți lucruri interesante.

Deci, iată de ce a mers Filat la Basescu:

1. Vlad Filat se află într-o derută totală, în Moldova și-a pierdut credibilitatea și caută disperat sprijin pe oriunde poate. Înainte fugea la liderii UE. Va amintiți, domnule Bogatu? Acum însa la liderii UE, liderul PLDM nu mai este primit, acolo acces are colegul său Iurie Leanca. Așadar, lui Filat i-a rămas să aleaga între a da fuga la Basescu sau la Putin. Este de la sine înțeles de ce nu a fugit la Putin, deocamdată, dar nu vă grăbiți să trageți concluzii, după Băsescu poate urma și Putin.

2. ‎Filat este deranjat vizibil de relația pe care o are Leancă cu premierul român Victor Ponta și vrea să-i facă acestuia concurență în ceea ce ține de relația cu România. Iar o întâlnire cu Băsescu, dușmanul politic al lui Ponta, i-a picat foarte bine lui Filat, cunoscut pentru caracterul său distructiv, așa cum ne amintim cu toții încă de pe vrema când genera conflictele în AIE. Filat însă nu e deranjat de relația în sine dintre cei doi premieri, ci de faptul că Leancă punctează la capitolul imagine pozitivă.

3. De ce Filat și-a plătit analiștii și ziariștii să publice articole lingușitoare în presă despre întâlnirea lui cu Băsescu? Răspunsul este foarte simplu. Filat a vrut să arate că deși nu mai are nici o funcție, mai există oamenii cu funcții înalte care acceptă să se întâlnească cu el. Ceea ce au uitat, însă, jurnaliștii PLDM să spună, este că Băsescu profită de minune de naivitatea lui Filat pentru războiul său cu Ponta, nu pentru că i-ar păsa câtuși de putin de liderul PLDM. Mai mult, Băsescu vrea să-l folosească pe Filat în campaniile electorale care urmează, să adune cu PLDM voturile moldovenilor. Iată ce vrea Băsescu de la Filat și de ce a fost dispus să-i acorde acest “bonus” de imagine. Filat se află într-o stare politică atât de proastă încât poate fi folosit ușor de către Bpsescu.

4. Băsescu s-a supărat că eliminarea vizelor pentru moldoveni este sarbatorită de Leancă și Ponta, la graniță dintre cele două țări, iar el nu participă la acest eveniment. Astfel că a decis să-l cheme pe Filat la București ca să arate că el discută cu “șeful” lui Leancă, deci e mai tare ca Ponta. Pare o joacă de copii în curtea școlii, nu acțiuni politice mature.

5. Filat încă nu și-a putut reveni dupa ce l-a vazut pe Leancă cu Obama, apoi cu alți lideri importanți. Nu poate încă să accepte că nu mai este el cel care este primit cu laude la Bruxelles. El a demonstrat de atâtea ori că este un om orgolios și ranchiunos, care nu poate trece peste astfel de  frustrări.  Astfel că, momente ca întâlnirea cu Băsescu, sunt pentru el ca un pansament, chiar dacă nu trateaza boala, măcar alină durerile.   6. Ce a obținut Filat la întâlnirea cu Băsescu? Am căutat în textele analiștilor PLDM și am constatat că nici măcar ei nu au prezentat vreun beneficiu, în afara celui de imagine. Deci iată de ce s-a întâlnit Filat cu Băsescu, pentru imagine. Deși, scorul pe care îl are acum Basescu în Romania este mult inferior scorului pe care îl are Ponta, deci cred că matematica a bătut puțin gândirea politică a liderului PLDM.

7. Ce a obținut Băsescu de la întâlnirea cu Filat? L-a făcut să-i puna PLDM la dispoziție pentru a aduna voturile moldovenilor, i-a dat un semnal lui Ponta că el vorbește cu șeful lui Leancă, pe care il controlează cum vrea. În schimb, Băsescu i-a dat lui Filat dreptul să se dea mare în presa din Moldova, ceea ce a și făcut, chiar dacă a reușit asta doar în presa PLDM.   E an electoral, deci e bine să traducem pe înțelesul oamenilor ce se află în spatele campaniilor de PR din media controlată de partidele politice. Sau poate sunt unii naivi care vor contrazice argumentele mele și vor spune că Filat a devenit unionist și va realiza împreuna cu Băsescu unirea Moldovei cu România?! Ia încercați să vă imaginați asta și apoi reveniți la argumentele de mai sus. Domnilor “strarategi” de imagine de pe lângă partide, încetați să ne considerați proști și să ne livrați acțiuni de PR atât de prost făcute. ‎N-avem noi pregătirea voastră, dar am trăit și în Moldova lui Voronin, apoi în Moldova lui Filat, știm cu toții cine ne-a condus în ultimii ani și de ce suntem unde suntem. La vot, șefii voștri vor realiza câți bani au cheltuit aiurea pe prostiile voastre de PR și vă vor trage un șut exact în zona dorsală, de unde probabil vă vin și ideile acestea mărețe.

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog