BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net14.05.2014

De ce comuniștii trâmbițează fără să aibă o Procură de la Moscova?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Comuniștii din Moldova au intrat, de mai mult de un an, în anonimatul Moscovei și la Kremlin nu se mai discută de ei, decât se întreabă ”dacă mai sunt vii?”. Cu toate aceasta, aici în Moldova încă lucrurile sunt derulate în așa mod încât să se înțeleagă că partidul lui Voronin are suportul Rusiei în tot ce face.

În acest sens, comuniștii organizează diferite manifestări și țin discursuri despre prietenie cu Rusia. Dar, cum să promiți omului acei zece galbeni din buzunar dacă nu-i ai singur? Cum să promiți omului că alături de Rusia vom trăi bine dacă de fapt nici nu prietenești cu conducerea acestei federații? Cum să strângi oameni și să faci instigări fel de fel în favoarea Rusiei, dacă de fapt rușii nu ți-au cerut acest lucru?

Nu o singură dată am spus că în țara noastră se fac lucruri despre care la Kremlin se află din comunicate de presă sau de la TV. Da, nu este exclus că aici se întâmplă și lucruri dirijate de acolo, însă toți știu cine au ”procuri” eliberate de Kremlin, fapt pentru care ar trebui să nu atragem atenția la acele lucruri pe care fac ortacii comuniști, sub pretinsa plapumă rusească, pentru că de fapt ei lansează și consumă un fals.

De ce comuniștii fac acest lucru?

Acum comuniștii se bazează pe două tipuri de electorat: dezamăgiții și pro-rușii. Ultimii sunt împărțiți, de mulți ani, de partidele de pe stânga, unele conduse chiar de vorbitorii în limba rusă, iar primii sunt culeși de pe ”copaci” în campania electorală, așa cum fiecare știe să o facă mai bine.

Comuniștii, cunoscând că va fi greu cu dezamăgiții (pentru că nu au ce promite unor oameni sătuli de promisiuni din 2001 până acum), merg mai departe pe calea acumulării voturilor de la pro-ruși.

Pentru a menține acest cerc de ”popor slav” este nevoie să-i alimentezi cu ceva din când în când. Comuniștii au înțeles aceste mecanisme și de fiecare dată mai lansează câte o vorbă în limba rusă, în favoarea Rusiei, încercând astfel să amăgească electoratul vizat.

În același sens, PCRM mai organizează câte un eveniment politic, la fel unde se vorbește cel mai mult în rusă, având același scop.

Oare e normal ce fac comuniștii?

La sigur că nu! Un partid politic trebuie să strângă electorat în baza viziunilor politice proprii și în baza soluțiilor economice, care ar putea duce la bunăstare. Comuniștii nu au nici viziune clară și nici soluții economice, pentru că tot ce au avut au dat în 8 ani de guvernare, iar cu politica au tot oscilat între UE și Rusia, ceea ce nu prea a prins bine pentru ei.

Este de menționat chiar că și în prezent comuniștii se tot aruncă pentru o colaborare strânsă a Moldovei cu Federația Rusă și o aderare iminentă la UV, însă în statutul lor scrie destul de clar că Moldova trebuie să se integreze în UE.

Astfel de prevederi în statut buimăcește electoratul și pune la îndoială până la urmă scopurile partidului politic, condus de bătrânul Voronin. În acest mod, electoratul nu este sigur cu cine merg ortacii comuniști după ce obțin mandatul, fapt pentru care mulți vor alege să pună votul pe buletin în dreptul altui partid de stânga, decât în dreptul PCRM.

Electoratul din Moldova începe să se învețe să aleagă partide care nu-l vor minți, iar cel indecis nu mai merge la vot și în fiecare an participarea este tot mai mică.

Cu toate acestea, se pare că PCRM totuși va lua multe voturi, chiar dacă vorbesc din numele RU fără ”împuterniciri”, însă electoratul lor nu poate fi sigur că programul electoral va fi urmat în tocmai, pentru că există precedente când una s-a votat, alta s-a făcut.

Dovezi că Rusia nu i-a luat în seamă pe comuniști nici de 9 mai 2014

Presa din Rusia a participat activ la filmarea evenimentelor din Chișinău pe data de 9 mai 2014. Atât Rusia 24, cât și Life News nu au dat nimic despre comuniști, chiar dacă și ei au organizat un marș de ”Ziua Victoriei”.

Cred că pro-rușii din Moldova nu mai au mult de gândit să voteze sau nu pe comuniști, pentru că Rusia dă semne clare – nu irosiți votul cu PCRM!

Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog