BlogPost.Timpul.md
04.05.2014

Filat înrolat în armata română, gata să spulbere Rusia

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Este tot mai evident spre ce se îndreaptă liderul PLDM, Vlad Filat și care este noua lui strategie politica. Practic, de fapt nu vorbim de o strategie, ci de o solutie disperata, poate ultima.

În campania electorala Filat va deveni mare luptator împotriva rușilor. Dupa cum vedeți, deja drumurile lui la București s-au inmultit, vedem îmbrățișări fierbinți cu Băsescu, apoi emisiuni aranjate și interviuri în presa din Romania, apoi declarații agresive ale lui Filat la adresa Rusiei.

Ce s-a întâmplat însa cu Filat? În trecut părea un om care intelege cat e de important să ai relatii bune și cu Federatia Rusa, dar și cu UE. Chiar alergă disperat dupa întâlnirile cu Putin sau Medvedev, dădea comunicate de câte ori smulgea macar un “alo” la telefon de la oficialii ruși, iar acum, brusc, se aruncă in bratele românilor. ‎Filat înțelege bine pasul riscant pe care îl face și cred că înțelege bine și sfârșitul acestui gest, însa nu mai are soluții. Lipsit total de credibilitate în Moldova, unde în ciuda grupului de presă pe care îl finanțeaza să-i facă zilnic PR (atenție, nu PLDM, ci lui personal), scade zi de zi în sondaje, ajungând să ocupe temporar locurile 5-6 în ierarhia politicienilor de încredere, Filat începe sa caute disperat soluții, dar și sprijin pentru campania electorală, atat politic cât și financiar. Iar pentru asta ce poate sa le ofere Filat românilor? Le vinde această așa-zisă luptă cu rușii, dar le vinde o mare gogoașă, pentru că lupta cu rușii nu este a PLDM, ci doar a lui personală. PLDM este un partid care încă mai are oameni cu capul pe umeri, care înțeleg că izolarea totala a Moldovei de Rusia ar putea însemna un dezastru pentru o categorie numeroasă de cetățeni. Nu-l vad pe Leancă sau pe Gherman acceptând aceasta lupta cu rușii. Moldova este prea mică ca se dea mare! Vorba ceea, nu poți sări cu sapa la avioane… Și atunci ce le vinde Filat românilor? Poate susținerea PLDM în alegeri pentru partidul lui Basescu? E tot o gogoașă, aici iar are o probleme, relația lui Ponta cu Leancă merge foarte bine, iar Ponta are în sondaje un scor triplu față de cel al lui Basescu, deci pentru PLDM cea mai bună strategie ar fi să stea deoparte sau să acționeze foarte discret și să profite atât de relațiile bune cu Ponta, cât și cu Basescu.

Românii însă sunt ceva mai experimentați ca noi în politică și nu vă imaginați că înghit gogoșile lui Filat. Romanii fac un joc foarte deștept, îl atrag pe Filat să facă declarații contra Rusiei în presa româneasca tocmai pentru că îi știu caracterul instabil și vor să-l certe definitiv cu rușii, astfel încat acesta să nu poata iar să trădeze, așa cum a facut în deja cunoscutele cazuri în care i-a pupat picioarele lui Rogozin și a făcut declarații împotriva României sau când a scos stema și drapelul Moldovei în timpul unei întalniri cu Șevciuk, la solicitarea acestuia. Românii știu foarte bine că un Filat branduit cât mai puternic ca fiind pro-românist, poate fi transformat chiar în prounionist, va deveni un om inofensiv, ușor de manevrat.

Sunt foarte curios ce spune Filat în discuțiile cu Băsescu despre unirea Moldovei cu România. Credeți că Băsescu ar primi la el în “brațe” un individ care se declară categoric împotriva unirii? Credeți că Băsescu nu-l cunoaște pe Filat și nu știe cum se arunca cândva în bratele rușilor doar pentru a obține o strângere de mână din partea lui Putin? Nici vorbă, Băsescu îl lucreaza ca la carte pe Filat și sunt sigur că chiar dacă nu-l vom vedea curând pe acesta unuonist, cu siguranță nu-l vom mai vedea criticând declarațiile lui Basescu despre unire.

Problema nu este că Filat ar deveni unionist, e treaba lui, problema este că pâna și asta e o minciună, nu poti să te trezești brusc alergând săptamanal la Bucuresti, astfel de atitudini nu apar brusc, decât atunci când ești disperat sau ai un interes. Dupa ce a încercat să “vânda” PLDM-ul rușilor, cand era premier, apoi s-a combinat cu comuniștii și a coborat PLDM de la 30 la sută, la 14 la sută, pe urmă cu europenii, pe care apoi s-a suparat că l-au lăsat din brațe, acum aleargă la români să le spună că Moldova e în pericol și să le ceară ajutor. În realitate, Filat nu cere ajutor pentru Moldova, nici pentru PLDM, ci pentru salvarea viitorului său politic.

Filat arată ca un bărbat care își înșeală soția cu amanta, apoi pe amantă cu altă amantă și tot așa.‎ În cazul de față soția ar fi Moldova, amanta ar fi Rusia, apoi UE și apoi România. Cine ar mai putea urma? Irak, Iran? Ca la un moment avea și astfel de întâlniri “discrete” prin Moldova.‎

Iată varianta fara elemente de PR a noii strategii politice a liderului PLDM.

Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog