BlogPost.Timpul.md
17.04.2014

Cum murdărește Filat pâna și Sfintele Sărbatori de Paști sau Vladimir, Mitropolitul de buzunar a lui Filat

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Deși, cu câteva zile în urmă, omul de afaceri Renato Usatîi s-a oferit să achite dezinteresat costurile pentru aducerea focului Haric în Republica Moldova, Mitropolitul Vladimir a decis să-l refuse și să-i facă PR lui Vlad Filat. Se pare că decizia Mitropolitului de a încasa banii lui Vlad Filat a fost luată sub presiunile prim-ministrul demis pentru corupție , or unica condiție înaintată de Usatîi în schimbul finanțării a fost ca la aducerea Focului Haric să nu participe  premierul demis pentru corupție sau oricare alt politician.

Iată ce declara cu câteva zile în urmă Usatîi:

«Voi ieși cu o propunere către Mitropolitul Vladimir, îi voi comunica despre faptul că Renato Usatîi este gata să finanțeze aducerea focului Haric în Republica Moldova, dar în schimb Mitropolitul Vladimir trebuie să se dezică de eroul să principal – Vlad Filat, pentru că Filat a comandat deja avionul, a achitat sau urmează să achite toate cheltuielile legate de desfășurarea acestui eveniment. Mi-i silă de faptul că politicienii noștri acumulează dividente politice pe spatele bisericii, mai ales persoana demisă din funcție pentru bănuieli de săvârșirea actelor de corupție. Cum credeți de ce Filat a decis să zboare personal după Focul Haric? Pentru că neavând astăzi o funcție în stat, el poate câștiga puncte doar în așa fel! Eu propun să facem în felul următor: Renato Usatîi va achita pentru aducerea Focului Haric, în schimb nu va zbura nici Filat, nici Plahotniuc și sub nici o formă Renato Usatîi. Nu voi participa la împărțirea acestui foc. Îl voi aștepta la Fălești, nici o problemă. Haideți eu să-l plătesc, dar nu le vom da voie să speculeze și să-și construiască imaginea politică pe spatele bisericii.»

După propunerea venită din partea lui Usatâi, s-ar părea că mitropolitul nu trebuia să aibă altă soluție decât să o accepte, or, în caz contrar, acesta îi dă dreptate lui Usatîi care spune că aducerea Focului Haric nu se face pentru creștini ci pentru PR-ul lui Vlad Filat, iar complice în tot acest spectacol este chiar Mitropolitul, care accept banii de la persoanele care au votat legea … știți voi care!

Nu a fost să fie. Mitropolia a emis următorul comunicat de presă:

«Focul Haric va fi adus și în acest an în Republica Moldova Prin purtarea de grijă a Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove şi în acest an, cu prilejul Sfintelor Paşti, în ţara noastră va fi adusă Lumina Harică de la Ierusalim.

Delegaţia care se va deplasa în Ţara Sfântă va fi condusă de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir, având următoarea componenţă: Domnul Vlad Filat, Secretarul Mitropolitan Prot. Mitr.

Vadim Cheibaş, Prot. Mitr. Veaceslav Şpac, Domnul Eduard Banaruc şi Domnul Tudor Popovici. Şi în acest an, cheltuielile pentru călătorie au fost suportate de către Domnul Vlad Filat.

În cadrul pelerinajului, Mitropolitul Vladimir se va întâlni cu Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Teofil al III-lea, va participa în seara zilei de vineri la săvârşirea Prohodului Domnului şi la procesiunea de preluare a Focului Haric din Sâmbăta Paştelui.

Sfinţenia va fi adusă la Chişinău, în scuarul Catedralei Mitropolitane, în seara zilei de sâmbătă, 19 aprilie a.c., între orele 19.00 şi 20.00, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.»

Paște fericit!

Al vostru ÎPS Mitropolit Vladimir Filat!

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog