BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net09.04.2014

Canțer vrea la șefia AȘM doar ca să gestioneze banii și să ceară mai mult de la Guvern?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Vaeriu Canțer, unul din academicienii candidați la ocuparea funcției de președinte al AȘM, a fost în studioul UNIMEDIA unde, din toate minutele care le-a vorbit, cel mai clar a spus că vrea să vină la AȘM doar pentru a gestiona banii și pentru a cere sume mai mari de la Guvern. El a mai acuzat că Parlamentul a tăiat din banii AȘM din cauza lui Gheorghe Duca, președintele AȘM. Tot el spune că Duca nu gestionează banii cum trebuie.

Cu privire la prima chestiune, vreau să-i transmit Dlui academician că în fiecare an sursele de la bugetul de stat ar trebui să fie micșorate tot mai mult, iar fiecare om de știință să scrie proiecte pentru cercetare. De fapt, Duca nu se face vinovat că Parlamentul a tăiat bugetul, dar se face vinovat pentru faptul că fiecare cercetător trebuie să-și caute surse de finanțare, așa cum se face în toată lumea. Canțer probabil vrea la conducere să cerșească bani mai mulți, iar aceștia să fie repartizați frumos în salarii și până aici cu știința. Nu Dle Canțer, acuzațiile DVS nu sunt fondate și dacă veniți doar pentru aceasta ar trebui să renunțați la candidatură.

Cu privire la gestionarea banilor, aș aminti Dlui academician Canțer că președintele AȘM nu este persoana care pune semnătura pe documentele financiare. Dlui despre aceasta știe foarte bine, dar în fața camerelor de filmat acuză pe alții despre gestionarea fondurilor, neîntemeiat. La AȘM se alocă bani conform proiectelor înaintate și este o greșeală atunci când se vrea salarii fără ca în schimb să fie careva inovații.

În cadrul aceleași emisiuni, candidatul a notat activitatea academicianului Gh. Duca cu nota șase. A făcut afirmația, dar sunt sigur că nu crede în ea. De ce nu ar crede? Pentru că anume pe timpul conducerii AȘM de către persoana notată au fost create condiții excelente pentru oamenii de știință. Ba chiar Canțer s-a contrazis cu privire la această notă și a spus că anume datorită lui Duca până acum au fost acordate sume MAI MARI pentru AȘM. Atunci, punând cap la cap condițiile de lucru, faptul că Academia acum este în colaborare cu mai multe instituții europene, precum și alte multe chestii bune, pentru ce Canțer iese cu acuzații cu aproape zece zile înainte de alegerea președintelui AȘM?

Amintesc că, la 17 aprilie 2014 va avea loc alegerea președintelui AȘM. S-au înscris 4 candidați, printre care și Pasat, fostul șef KGB (Despre Pasat am să scriu altă dată, în următoarele zile). Canțer nu va câștiga și o știe foarte bine. Am impresia că sunt 3 inși împotriva la unul, iar unul mai kăgăbist din ei vrea să pună mâna pe AȘM, astfel punând această instituție la picioarele Rusiei și în câteva săptămâni să se modifice multe hotărâri ale AȘM, în special ce ține de limba română vorbită în Moldova și altele. Din aceste considerente, pentru a evita subjugarea AȘM la grupuri de interese rusești, Duca ar trebui să rămână în continuare președintele AȘM, incontestabil.

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog