BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net27.03.2014

Scandal între Dodon și profesorul Voronin. Cine câștigă?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Ieri pe internet au apărut imagini cu Igor Dodon unde spunea în 2011 că aderarea la Uniunea Vamală este o utopie, iar prin Portul Giurgiulești nu te poți integra într-o uniune. Acum, în 2014, tot Dodon spune că Moldova trebuie să meargă spre Uniunea Vamală, probabil tot prin acel port Giurgiulești.

Tot ieri, PCRM a transmis că acceptă propunerea lui Dodon de a demite președintele țării, dar răspunsul a fost mai mult o luare peste picior a propunerii PSRM, decât ceva serios. Parcă nu a fost suficient, iar astăzi au fost publicate acuzații ale lui Dodon împotriva comuniștilor. Acuzațiile sunt destul de grave și vedem că deja se ajunge la scandal, la confruntări politice înainte de campania electorală.

Printre principale acuzații ale lui Dodon către comuniști sunt:

  1. nu au susținut demiterea primarului general al Chișinăului;
  2. nu au susținut demiterea guvernatorului BNM;
  3. nu au susținut demiterea președintelui țării, despre care spuneau că este ales ilegal.

În răspuns, comuniștii au lansat o scrisoare deschisă prin care anunță susținerea lor pentru anumite puncte, doar cu condiția că deputații PSRM își depun mandatele. Aceasta de fapt înseamnă că Voronin îl vrea în afara Parlamentului pe politicianul în roz, precum și pe Zinaida Greceanîi, care i-a fost ucenic mulți ani și a avut încredere în aceasta, înaintând-o în toate funcțiile posibile, de la premier la președinte de țară.

Vedem că săptămâna aceasta deja este un ping-pong între aceste două partide, situate pe partea stângă a electoratului, iar de câștigat se pare că nu are nici PCRM și nici PSRM. De fapt, va avea de câștigat electoratul, care va alege cea mai bună opțiune posibilă în locul războiului deschis între partidele de culoare roșie.

Vor rezista mult acești doi politicieni, sau își vor da întâlnire la un sediu de partid și vor conveni asupra problemelor departe de camerele de luat vederi? Probabil vor fi inițiative, dar oricum pentru cel puțin unuia dintre lideri îi prinde bine scandalul televizat, considerând că astfel îl slăbește pe concurent.

În situați dată cel mai interesat, după câte se pare, este Igor Dodon, care mizează că ne-susținerea PCRM a mai multor inițiative împotriva actualei conduceri a țării demonstrează slăbiciunea partidului condus de Voronin, precum și incapacitatea acestuia de a mai lua decizii politice de unul singur.

Aș vrea să-i văd pe Voronin și Dodon cum se dau cap în cap, unul având argumente mai înflăcărate decât altul și invers. La sigur unul va cădea și nu se va mai ridica. Stârnirea scandalului dintre ei ne va bucura ochii cu o asemenea confruntare, sau nu?

Dodon îl provoacă pe Voronin, numai că bătrânul stă prea mult pe gânduri și ar trebui să iasă la contraatac, prin presă, prin orice mijloace, și să nu se lase călcat pe cap de un tânăr politician, care i-a fost elev până la urma urmei.

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog