BlogPost.Timpul.md
27.03.2014

RĂTĂCIREA LUI DODON

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Astăzi s-a confirmat odată-n plus că suntem săraci pentru că ne mişcăm haotic. O ţară NU poate fi privită ca şi partener de încredere, atât timp cât nu ştie încotro se mişcă. În opt ani de guvernare comuniştii ne-au integrat ba în est, ba în vest ca să ajungem unde am ajuns.

Evadând din rândurile PCRM, se pare că Igor Dodon a moştenit defectul inconsecvenţei. Fiind copt în aluat comunist, a luat de le ei şi calitatea de a promova politica prostituatelor – cine plăteşte acela-i bun. Altfel nu-mi explic faptul cum este posibil, azi, să declari că aderarea la uniunea vamală este o utopie, iar mâine să promovezi această utopie. Dacă n-aţi văzut încă ştirea poftiţi aici…

Politologii pot confirma că schimbările frecvente de macaz sunt caracteristice politicienilor captivi. Celor dependenţi, în mare măsură, de banii sponsorilor. Din afirmaţiile contradictorii, ne dăm bine seama că în 2011, când tocmai a părăsit PCRM, Dodon îşi consolida noul partid fiind finanţat din anumite fonduri, iar între timp finanţatorii s-au schimbat. Recunosc, nu ştiu de unde-i vin banii. Dar, judecând după pretinsele valori ale socialiştilor, îi putem bănui doar pe oponenţii eurointegrării.

Cine sunt ei? În primul rând Kremlinul, care în acest an a împărţit forţelor pro-Moscovite de la Chişinău 30 de milioane de dolari pentru menţinearea influenţei în R.Moldova şi compromiterea parcursului european.

Şi nu în ultimul rând, grupul de afacerişti pentru care eurointegrarea este echivalentul falimentului. S-a vorbit anterior de Veaceaslav Platon, care ar fi avut avut afaceri dubioase în spaţiul ex-sovietic. Acesta a şi recunoscut că optează pentru o Moldovă neutră, independentă de orice structură globală sau regională. Altfel spus dumnealui îi convine să rămânem izolaţi, astfel încât nicio instituţie din exterioruil ţării să nu-i creeze probleme. Pe interior, unde avem o concentraţia maximă de politicieni şi funcţionari corupţi, omul se decurcă.

Revenind la “statornicia” socialiştilor, vreau să Vă mai amintesc că atât Zinaida Creceanîi, fiind prim-ministru şi Igor Dodon, ministru al Econimiei, cel puţin au mimat integrare europeană. Voronin, Greceanîi şi Dodon erau de fapt locomotivele care trăgeau după sine reformele cerute de europeni în procesul de negocieri. Urmărind, însă, activitatea socialiştilor, mâine ne putem trezi cu un Dodon unionist, în schimbul unuui onorariu de câteva milioane de euro. Va inventa şi o poveste precum că vrem unire ca să ne recuperăm Moldova de peste Prut, etc… Doar că noi avem nevoie de altceva – de adererea la UE, unde ulterior hotatele vor dispărea de la sine.

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog