BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net26.03.2014

Judecătorii vor multe, dar fug de răspundere

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

După ce fostul lor coleg a ajuns președinte al acestei țări și le-a mărit salariile, judecătorii și-au pierdut obrazul, la fel cum au făcut-o și deputații, îndrăznind să ceară un lot de teren pentru construcția unui bloc de locuit pentru judecători, unde vor pune cărămidă peste cărămidă din banii lor, chipurile.

Ok! Trebuie un loc de trai pentru judecători, dar să se ofere celor care nu au castele de milioane și celor care nu au deținut în ultimii 5 ani bunuri imobile și au locuit cu chirie undeva în oraș, sau în localități apropiate. Pentru că, după câte știm deja, în Moldova e moda ca judecătorii să locuiască în casa socrilor, care la rândul lor au o pensie de 400 lei și au o vârstă înaintată de nu mai sunt apți de muncă. Ziarul de Gardă a publicat multe imagini cu casele și mașinile judecătorilor și nu poate nega nimeni nimic.

În acest val de fugă după avuție, vedem că judecătorii sunt împotriva răspunderii și se opun cu toate puterile adoptării Legii cu privire la răspunderea disciplinară. Tot judecătorii au fost cei care au solicitat, prin intermediul unei instanțe ierarhic superioare, ca înalta Curte Constituțională să verifice constituționalitatea modificărilor la normele penale cu privire la reținerea judecătorilor în cazurile de corupție. Cred că știri deja, CC a declarat neconstituționale acele prevederi și a lăsat, în continuare, ca judecătorul să ia mită, prin diferite căi, numai să nu fie prins în flagrant.

Curtea Constituțională a oprit atunci reforma în justiție, pentru că, după cum este necesar, sistemul trebuie curățit de judecători corupți, numai că în prezent este imposibil cu un președinte de țară fost judecător și cu Curte Constituțională plină că oameni pe care-i aranjează cel mai mult dezastrul din sistemul judecătoresc. Numai cel care nu a avut dosare și nu a participat la ședințe unde s-a hotărât ilegal nu știe ce înseamnă acest sistem judecătoresc putred.

Acest articol nu este anume despre judecătorii de la Judecătoria Râșcani, din numele cărora a fost depusă cererea pentru lotul de teren, dar este despre toți judecătorii care se vor porni cu cererile în mâini către CSM, deoarece odată ce a fost lansat un precedent pozitiv acesta va fi utilizat la maxim de toți magistrații, chiar dacă majoritatea din ei dețin loc de trai.

Aș vrea să amintesc judecătorilor, celor de la CSM și Primăriei Chișinău, că în Moldova sunt lipsiți de un loc de trai cei care primesc un salariu de 3000 lei și stau la straja țării. Militarii Armatei Naționale trăiesc în cămine și plâng pe la ușile birocraților pentru a primi condiții de trai cât de cât bune, în timp ce judecătorii cu 1000 € salariu vor blocuri, case și mașini, din contul statului.

Rușinică Domnilor și Doamnelor Judecători! Acceptați reforma în justiție, apoi cereți condiții bune de trai!

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog