BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net21.03.2014

Vladimir Voronin dependent în luarea deciziilor?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Ieri Vladimir Voronin a interzis deputaților PCRM să ridice mâinile în sus pentru a vota demiterea guvernatorului BNM, deși l-au criticat destul de mult, iar piața valutară este, de câteva săptămâni, destul de instabilă, la fel cum este și piața bancară, atacată anul trecut de mai multe acțiuni raider.

Deși ieri pe ordinea de zi a Parlamentului nu a fost punctul cu privire la demiterea lui Drăguțanu, comunistul Voronin a ținut foarte mult să anunțe de la microfon că Drăguțanu nu va pleca niciodată din funcția sa cu votul comuniștilor. Parcă disperat, Voronin a anunțat că demiterea trebuie să fie din partea celor care l-au numit la BNM.

De ce Voronin a intervenit, pe neașteptate, să spună despre aceasta? A promis cuiva că nu va vota?

Acestea sunt niște întrebări la care trebuie de căutat răspuns. Probabil că și Mark Evghenci caută cum să răspundă la această întrebare sine însuși, apoi altora.

Declarația de ieri a lui Voronin a luat prin surprindere deputații comuniști, iar în rândul celor din teritoriu la fel ar putea să fie o enigmă, mai ales când, înainte de alegeri, comuniștii puteau să se răzbune pe guvernare și să ia scaunul moale de sub guvernator, așa cum a făcut AIE cu Talmaci, candidatul la care PCRM a ținut foarte mult, dar nu a făcut-o.

Intervenția lui Voronin, pe neașteptate, ar putea arăta o obligație către un lider politic, sau chiar către un partid întreg. La rândul ei, declarația liderului PCRM demonstrează careva promisiuni și garanții pentru cineva, precum și lipsa independenței PCRM de a mai decide ce să facă mai departe.

Ieri PCRM a înregistrat un minus în fața propriului electorat. O dependență de cineva din afara partidului, atârnarea de un lider politic care nu face parte din cercul comuniștilor influenți, nu servește nimic bun comuniștilor, ba chiar poate duce la ruperea rândurilor și plecarea masivă a oamenilor în alte partide de stânga.

După ziua de ieri să înțelegem că Voronin este dependent în luarea deciziilor politice? Are obligații către cineva și a început să devină o marionetă în mâinile cuiva?

Probabil că da, mai ales dacă luăm și ultimele declarațiile ale liderilor PCRM, privitor la дружественные связи cu actuala conducere.

 vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog