BlogPost.Timpul.md
20.03.2014

CINE VREA CAPUL LUI DRĂGUȚANU?!

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Intenția unor deputați de a-l demite din funcție pe guvernatorul Dorin Drăguțanu prinde contur de serial brazilian. Esre un soi de” soap opera” cu Robin Hood de Moldova în rolul principal. Cine-i Robin Hood? Evident că Igor Dodon. Ieri, așa cum îi stă bine unui socialist veritabil a convins Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanațe să voteze pentru introducerea pe ordinea de zi a Legislativului chestiunea privind demisia guvernatorului Băncii Naționale. Nimic grav, că doar Drăguțanu nu-i vacă sfântă. Mai ales că în ultima perioadă valuta națională s-a depreciat atât de mult încât îți vine să-i zici motan zburlit și nicidecum leu.

Doar că pe culoarele Parlamentului se zvonește că adevăratul motiv ar fi altul: Cică Dodon a fost cumpărat de Platon cu nici mai mult și nici mai puțin de două milioane de dolari. O fi, sau, nu, adevărat să ne spună organelle competente. Mie nu-mi rămâne decât să constat că, teoretic, alianța celor doi este posibilă, întrucât din demisia guvernatorului BNM ambii au de câștigat. Mai jos vedeți și argumentele.

Unde-s doi puterea crește…

Ex-AMN-istul Veaceslav Platon avea nevoie și, posibil, mai are interesul de a-l demite pe șeful autorității bancare, după ce Banca Națională a prevenit atacul raider asupra Victoriabank. Pentru asta, însă, nu există o altă soluție decât să convingi un grup de deputați să inițieze procedura. Dodon, la rândul său, poate prinde doi iepuri. În primul rând un onorariu generos, dar și aplauzele moldovenilor mediocri, care cred că socialiștii chiar întreprind ceva pentru a stopa deprecierea leului, și, respectiv, inflația.

Dodon, încolțit de Voronin

După cum bine știți, un guvernator poate fi demis doar cu votul a două treimi dintre deputați. Pentru a acumla voturi, Dodon a tot dat târcoale parlamentarilor din PLDM și PD, fiind sigur că PCRM îl va susține. În zadar, însă. Surpriza a venit anume din partea comuniștilor. Voronin a spus că nu vrea să fie parte a unor jocuri murdare și chiar i-a cerut lui Dodon să nu-i atragă fracțiunea în afaceri. Chiar așa i-a și spus – “în afaceri”. Declarația liderului PCRM, a pus pe gânduri și guvernarea care s-a întrebat imediat, cine și cât a investit în proiectul cu demiterea guvernatorului. Doar că, după povestea cu deputații corupți, aleșii poporului au fost mai discreți cu presa.

În loc de epilog

Indiferent dacă există elemente de corupție în intenția de demitere a lui Graguțanu, am încercat să văd cine pe cine vrea să distrugă. Și pentru că școala contează, am ținut să văd ce studii au cei doi. Am aflat că Dodon nu prea are treabă cu finanțele pentru că a făcut economie la Universitatea Agrară, în schimb Dorin Drăguțanu a absolvit finanțe și bănci la Iași, ca ulterior să ajungă angajat al unei dintre cele mai renumite companii de audit din lume – Pricewaterhouse Coopers.

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog