BlogPost.Timpul.md
13.03.2014

Săriţi, vin ruşii?! O “Bombă” informaţională detonată

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

 „Câteva sute de militari ruși au sosit în ultimele zile la Tiraspol. (…) Majoritatea dintre ei tranzitează teritoriul Republicii Moldova de la Aeroportul Internațional Chișinău spre localitatea Tighina (Bender)”

 În numele Mișcării Populare Antimafie

Sergiu Mocanu

11 martie 2014

 

Anunţul bombastic făcut alaltăieri de Sergiu Mocanu („câinele de pază” al democraţiei Ţopilor) încerca să provoace agitaţie în Moldova. Puţinele medii care au preluat informaţia, s-au limitat la anunţul unilateral, fără a verifica faptele şi din alte surse, cel puţin oficiale.

Ieri, Poliţia de Frontieră a ieşit cu o dezminţire. „Din cei 35 pasageri sosiți cu această cursă charter (a lui Ilan Shor – n.a.), 34 au ieșit din Republica Moldova în zilele de 7-8 martie, cu excepția unei persoane, cetățean moldovean. La fel, nu se confirmă nici afirmațiile dl Mocanu referitor la ”tranzitarea Republicii Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, în ultimele zile, a câtorva sute de militari ruși”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Poliţia de Frontieră a mai precizat că urmăreşte atent legalitatea la graniţele R.M. Ba mai mult, „complexul măsurilor întreprinse de Poliția de Frontieră face parte dintr-un Plan de acțiuni speciale, care nu poate fi făcut public”.

Nu voi încerca aici să dau o lecţie de deontologiei presei. Fac apel însă la discernământul celor care „consumă” astfel de informaţii neverificate, mai ales acelea cu genericul „Şocant!”.

În secolul XXI, războiul se dă pe cale informaţională. La mai bine de două săptămâni de tensiune în Crimeea, miile de arme, din dotarea tuturor celor prezenţi în zonă, nu împuşcă. În schimb, tunurile de la televiziune (Pervîi Kanal, NTV, Rossia, etc) trag neîntrerupt.

Şi în Republica Moldova cineva încearcă să pornească un război informaţional. Astfel de anunţuri-bombă ale lui Mocanu & Co nu fac altceva decât să provoace. Sunt un fel de „tituşki” menite să provoace autorităţile oficiale de la Chişinău la reacţii ostile. Care la rândul lor, ar oficializa şi ar argumenta deja prognozabila „misiune de salvare” a Rusiei.

Cu alte cuvinte, Mocanu latră, dar caravana (integrării europene) merge înainte. Aşa că, Keep calm şi… detonaţi cu prudenţă „bombele” lui Mocanu.

În alt context (dar poate chiar în aceeaşi ordine de idei), ce mai fac interlopii Victor şi Viorel Ţopa, în timp ce Mocanu „apără hotarele de sute de ruşi”?

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (1 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Pentru mine 10 MAI este ziua nationala a Romaniei. Romania are un singur imn '' Traiasca Regele''.

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog