BlogPost.Timpul.md
13.03.2014

JUMĂTATE DE MILION PENTRU DĂINUIREA LUI PLATON

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Parlamentul Republicii Moldova seamănă tot mai mult cu o bombă cu ceas, care poate exploda în orice moment. Atmosfera este atât de încinsă încât aleşii poporului se uită suspect unul la altul, întrebându-se cine vor fi trădătorii. Cine se vor lăsa corupţi pentru a vota împreună cu PCRM demisia Guvernului, compromiterea visului european şi revenirea sub influenţa Moscovei?

Părerea liderilor coaliţiei care îl bănuiesc pe Veaceslav Platon că a declanşat vânătoarea de deputaţi se pare că prinde contur, după dezvăluirile făcute, astăzi, de Centrul Anticorupţie. CNA susţine că a ridicat de la o bancă jumătate de million de euro, sumă pregătită pentru mituirea deputaţilor. Banii erau păstraţi într-un safeu arendat de femeia reţinută pe 7 martie, când ofiţerii CNA au prins două persoane tocmai în momentul în care încercau să transmită 250 de mii de dolari pentru coruperea unui deputat. Ceea ce îl incriminează pe Platon sunt detaliile capturii de jumătate de million.

1. Banii au fost găsiţi într-un safeu de la Moldinconbank. (Vezi dovada în imagine)

moldink

Însuşi Veaceslav Platon a recunoscut într-un interviu că deţine un pachet de acţiuni la Moldinconbnak, iar presa a scris în repetate rânduri că aceste de facto el este patronul băncii.

2. Pe lângă cei 500 de mii de euro, au fost depistaţi şi 70 de mii de dolari împachetaţi de banca ucraineană Finbank (vezi poza)

foto_dolari_07677500

Evident că inscripţie Finbank nu demonstrează nicio legătură cu Platon, dar nu putem trece cu vederea activitatea dubioasă a omului de afaceri în Ucraina şi Rusia. Or, din informaţiile prezentate pe site-ul Finbank, vedem că istituţia are şi capital rus.

Judecând după stilul în care omul ştie să câştige bani, evident că pentru el integrarea europeană a Republicii Moldova este echivalentul falimentului. Pentru că opţiunea europeană înseamnă în primul rând transparenţă în afaceri. Şi, unde mai pui că interesele afaceristului coincid cu cele promovate de agentura rusă, care luptă disperat pentru menţinearea Moldovei în spaţiul controlat de Moscova.

Doar că având în parlament o majoritatea proeuropeană, Platon şi chiar Putin au mâinile legate. Noi, însă, nici nu ne putem imagina de ce capacităţi financiare dispun oponenţii eurointegrăii şi cât de hapsâni sunt o bună parte dintre deputaţii moldoveni. Fiind conştient de riscul coruperii, mă întreb dacă nu este cazul să mai fie inventat un mechanism de prevenire a mituirii. Eventual, prin modificarea legislaţiei. Mă tem că CNA, de unul singur, nu mai poate lupta cu o astfel caracatiţă.

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete:
 
 
Margery

This was unnecessary, there was no problem with &qimt;coomunicatuons" before this EO. He fabricated a problem and came up with a solution, a typical false flag which ultimately erodes the rights and freedom of Americans even more. I can see martial law being declared by this tyrant before the elections, he will never accept defeat. We need to be prepared for any and all possibilities. Remember 1776 and Keep Your Powder Dry!

August 10, 2016 at 07:50 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog