- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Comuniștii au fost uitați și alungați de Patriarhia Moscovei și întregii Rusii

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Martie 12, 2014 @ 09:25 in Actualitate | 1 Comment

Ieri, 11 martie 2014, Patriarhia Moscovei și întregii Rusii a organizat un eveniment de premiere anuală pentru activitatea remarcabilă în consolidarea unității popoarelor ortodoxe.

Evenimentul nu se află la prima ediție, iar în fiecare an sunt chemați la Moscova majoritatea liderilor partidelor care sunt îndreptate spre Rusia. Din Moldova se bucurau de invitație din partea Patriarhului cei de la Partidul Comuniștilor, în frunte cu Vladimir Voronin.

Anul acesta Voronin nu a mai fost invitat, fapt ce demonstrează că PCRM a decăzut și în fața Patriarhiei, nu doar în fața Kremlinului. De fapt, se știe că cine este primit la Kremlin este primit și la Patriarhie, pentru că în Rusia biserica este foarte strânsă cu conducerea țării.

Anterior, au fost mai multe comentarii la tema respingerii PCRM-lui de către puterea rusă, iar acum vedem că puterea religioasă i-a izgonit pe comuniști din cercul ”creștinilor ortodocși”, motiv pentru care putem să spunem că Voronin și ortacii lui nu mai reprezintă interesele acestei biserici aici în Moldova.

Au păcătuit comuniștii din Moldova atât de tare în fața bisericii ortodoxe?

Probabil că da! De altfel, trebuiau să fie în capul mesei de sărbătoare, mai ales că este acum o presiune politică asupra Ucrainei și Moldovei, iar reprezentanții docili din aceste state se bucură acum de un tratament special pe culoarele moscovite.

În acest caz trebuie să ne amintim că, Vladimir Putin i-a catalogat pe comunişti drept depăşiţi de timp şi realitate, iar viziunile lor privind valorile tradiţionale – categoric greşite… Atunci președintele Rusiei s-a referit că doctrina comunistă este doar un copy/paste din religie, lipsit de imaginație și deloc în pas cu necesitățile actuale ale societății.

Deci, înțelegem că PCRM-ul lui Voronin este lipsit de suportul Rusiei. Probabil acesta și este motivul pentru care comuniștii din Moldova s-au lăsat de campaniile pro Uniunea Vamală, abandonând sectorul de stânga, îndreptându-se acum, din nou, cu privirea spre UE.

Acum cei de stânga-centru nu doar că trebuie să caute un alt partid cu viziuni socialiste, dar chiar să uite de comuniști cât mai curând posibil, pentru că aceștia nu mai reprezintă pe nimeni și nu mai reprezintă nimic în fața celor de la Moscova.

De acum înainte putem să constatăm că Voronin nu va mai aprinde lumânările de sărbătorile de Paști, precum și nu va mai avea poala popei peste ei, pentru că a fost luată, iar ei alungați și uitați cu desăvârșire.

Sursa: vox.publika.md

blogpostt [1]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [2] pe TWITTER [3]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/03/12/comunistii-au-fost-uitati-si-alungati-de-patriarhia-moscovei-si-intregii-rusii/

URLs in this post:

[1] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[2] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[3] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.