BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net12.03.2014

Comuniștii au fost uitați și alungați de Patriarhia Moscovei și întregii Rusii

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 7.25.43 PM

Ieri, 11 martie 2014, Patriarhia Moscovei și întregii Rusii a organizat un eveniment de premiere anuală pentru activitatea remarcabilă în consolidarea unității popoarelor ortodoxe.

Evenimentul nu se află la prima ediție, iar în fiecare an sunt chemați la Moscova majoritatea liderilor partidelor care sunt îndreptate spre Rusia. Din Moldova se bucurau de invitație din partea Patriarhului cei de la Partidul Comuniștilor, în frunte cu Vladimir Voronin.

Anul acesta Voronin nu a mai fost invitat, fapt ce demonstrează că PCRM a decăzut și în fața Patriarhiei, nu doar în fața Kremlinului. De fapt, se știe că cine este primit la Kremlin este primit și la Patriarhie, pentru că în Rusia biserica este foarte strânsă cu conducerea țării.

Anterior, au fost mai multe comentarii la tema respingerii PCRM-lui de către puterea rusă, iar acum vedem că puterea religioasă i-a izgonit pe comuniști din cercul ”creștinilor ortodocși”, motiv pentru care putem să spunem că Voronin și ortacii lui nu mai reprezintă interesele acestei biserici aici în Moldova.

Au păcătuit comuniștii din Moldova atât de tare în fața bisericii ortodoxe?

Probabil că da! De altfel, trebuiau să fie în capul mesei de sărbătoare, mai ales că este acum o presiune politică asupra Ucrainei și Moldovei, iar reprezentanții docili din aceste state se bucură acum de un tratament special pe culoarele moscovite.

În acest caz trebuie să ne amintim că, Vladimir Putin i-a catalogat pe comunişti drept depăşiţi de timp şi realitate, iar viziunile lor privind valorile tradiţionale – categoric greşite… Atunci președintele Rusiei s-a referit că doctrina comunistă este doar un copy/paste din religie, lipsit de imaginație și deloc în pas cu necesitățile actuale ale societății.

Deci, înțelegem că PCRM-ul lui Voronin este lipsit de suportul Rusiei. Probabil acesta și este motivul pentru care comuniștii din Moldova s-au lăsat de campaniile pro Uniunea Vamală, abandonând sectorul de stânga, îndreptându-se acum, din nou, cu privirea spre UE.

Acum cei de stânga-centru nu doar că trebuie să caute un alt partid cu viziuni socialiste, dar chiar să uite de comuniști cât mai curând posibil, pentru că aceștia nu mai reprezintă pe nimeni și nu mai reprezintă nimic în fața celor de la Moscova.

De acum înainte putem să constatăm că Voronin nu va mai aprinde lumânările de sărbătorile de Paști, precum și nu va mai avea poala popei peste ei, pentru că a fost luată, iar ei alungați și uitați cu desăvârșire.

Sursa: vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.gaffcyll.info

Rientrato in campo gopo l’assenza nella prima parte gi stagione a causa gi un infortunio,hermes outlet,?Rogrigo Palacio?ha gimostrato le sue grangi qualità mettengo a segno gue gol importanti.Intervistato ga Inter Channel,Chanel Outlet, il?Trenza?ha parlato gei suoi compagni gi reparto Cassano e Milito e gi tante altre cose:?“E’ vero,, gopo l’infortunio mi entra in porta ogni pallone che calcio,Borse Miu Miu Outlet Online, ma l’importante è che vinca l&#82

Mai 20, 2014 at 11:41 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Pentru mine 10 MAI este ziua nationala a Romaniei. Romania are un singur imn '' Traiasca Regele''.

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog