BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net09.03.2014

Vitalie Burlacu, suspectat de tentativa de a corupe un deputat, nu poate fi sancționat

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 7.21.25 PM

În dimineața zilei de 7 martie 2014 Centrul Național Anticorupție a anunțat că a reținut o persoană suspectată de tentativa de corupere a unui deputat.

Imediat după anunț a început să ardă presa și analiștii în materie despre ce sancțiuni vor fi aplicate acestui individ.

Cercetând art. 325 din Codul penal, observăm că Vitalie Burlacu, individul reținut, nu poate fi condamnat pentru fapta sa, deoarece articolul în cauză ne spune despre corupția activă, care constă din următoarele: Corupția activă este promisiunea, oferirea sau darea, personal sau prin mijlocitor, unei persoane publice sau unei persoane publice străine de bunuri, servicii, privilegii sau avantaje sub orice formă, ce nu i se cuvin, pentru aceasta sau pentru o altă persoană, pentru a îndeplini sau nu ori pentru a întîrzia sau a grăbi îndeplinirea unei acţiuni în exercitarea funcţiei sale sau contrar acesteia.

Astfel, condiția specială pentru sancționarea în baza acestui articol este să transmită personal, sau prin alte persoane, iar faza doi este ca cel corupt să îndeplinească, ori să nu îndeplinească ceva ce ține de exercitarea funcției acestuia.

Din câte se cunoaște, banii nu au fost transmiși, rămânând la etapa de tentativă, curmată de către CNA. Pe de altă parte, banii ar fi trebuit să ajungă la deputatul PLR, Arhire, proaspăt reformat, iar destinația finală era părăsirea fracțiunii PLR, părăsirea PLR și a Coaliției de guvernare.

Raportând la solicitările comanditarului, enumerate mai sus, și la Legea cu privire la statutul deputaților, nu găsim în atribuțiile de stat ale deputatului să fie membru a unei fracțiuni, partid sau coaliție. Toate acestea sunt doar activități politice, care nu țin de funcția deputatului în calitatea sa de legiuitor.

Tot raportând la Legea nominalizată mai sus, constatăm că fostul polițist, Vitalie Burlacu, nu putea fi pedepsit pentru fapta sa nici dacă transmitea banii deputatului Arhire, pentru că acesta din urmă urma să întreprindă acțiuni care nu țin de statutul legal al acestuia, dar de statutul politic și de activitatea politică.

În toată această vâltoare de lucruri, putem să zicem că Burlacu poate fi tras la răspundere pentru alte acțiuni, cum ar fi să răspundă pentru suma de bani, în cazul dacă nu poate explica proveniența dolarilor, după cum a remarcat Veaceslav pe Facebook. Tot pe Facebook am citit și despre faptul precum că Burlacu este căutat pentru revolta din 2009, pe când activa în calitate de polițist și ar fi lovit mai mulți tineri. În acest caz ar trebui din nou să ne uităm bine la Codul penal, pentru că autoritățile noastre lipsite de testicule au statu ani la rândul cu mâinile la spate, iar în privința lui Burlacu și alții a expirat termenul de prescripție pentru multe fapte de care sunt bănuiți că le-ar fi săvârșit.

Până la urmă, cred că Burlacu va fi uitat în câteva zile, dacă va demonstra de unde are suma de bani, iar pentru tentativa de corupere a unui deputat nu va fi pedepsit niciodată, pentru că nu este bază legală de a sancționa un om care convinge un deputat să părăsească fracțiunea, partidul sau coaliția de guvernare.

Foto: vox.publika.md. Puteți să citiți acest articol și aici: http://gandrabur.net/vitalie-burlacu-suspectat-de-tentativa-de-a-corupe-un-deputat-nu-poate-fi-sanctioat/

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
?????

压瓦机|彩钢设备|角驰压瓦机|数控复合板流水线_祥瑞压瓦机械厂         压瓦机|彩钢设备|压瓦机设备|0317-8285255_沧州铂锐压瓦机械厂         2012最天真的QQ

Iulie 20, 2015 at 04:14 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog