BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net07.03.2014

Modifică Legea în loc să convingă oamenii să nu-l urmeze pe Dodon

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 7.20.01 PM

Partidele parlamentare, componente ale Coaliției de la guvernare, au o problemă cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, și anume problema organizării referendumurilor cu privire la aderarea al Uniunea Vamală.

Părerea mea, chiar și pe când erau comuniștii, este că oamenilor trebuie să explici ce este bine și ce nu, să explici de ce Moldova trebuie să plece în Uniunea Europeană și de ce nu trebuie să plece în Uniunea Vamală. Dar, parlamentarii au prins la minte și, în loc să organizeze o campanie națională despre scopul lor, de aderare la UE, ei modifică legea în sensul ca PSRM, partidul condus de Igor Dodon, să nu mai poate organiza referendumuri.

Întrebarea care apare este: Și ce?

Da, ce se întâmplă dacă este modificată Legea? Nu se întâmplă nimic, pentru că orice partid care dorește, fie din banii săi, sau din banii altora, vor organiza consultări populare, iar cu rezultatele acestora vor flutura în stânga și dreapta. Și ce dacă Găgăuzia nu a avut dreptul să organizeze referendumul? Iată că a fost, iar rezultatul arată o problemă la sud, pentru cei de la guvernare, pro-europeni.

Până la urmă, Referendumul este o consultare a poporului, pe care nu o poți nega pe simplul fapt că a fost obținută printr-un vot ilegal. E la fel cum fiecare sătean ar ieși la poartă și s-ar da cu opinia asupra unei probleme, iar despre această ieșire nu-i poți zice nimic țăranului, pilonului acestei țări.

Nu poți să mergi împotriva convingerii omului, nici dacă modifici legea. Unica soluție este să te dai jos de pe scaunele moi și să te duci la el acasă, să-i explici ce ai de explicat. Trebuie de știut că, ilegal, cu piedici legale și impedimente de tot felul, se vor consulta cetățenii din majoritatea raioanelor, iar rezultatul obținut va fi utilizat în campania electorală ce urmează, de către PSRM.

Am mai scris anterior că această amplă acțiune de organizare a referendumurilor face parte din procesul de înlocuire a PCRM cu PSRM, iar aici ar putea să intervină cei pro-europeni, dacă doresc ca cetățenii să nu-l mai urmeze pe Dodon, însă nu o fac și nu lansează nici o campanie de informare, rămânând doar la faza de ”vom face”, în schimb, de frică, modifică legile și vor să ne spună doar atât: ”Referendumul a fost ilegal”.

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
wedding invitations cheap

Using Bistro Sets to Set the Mood of a WeddingBistro sets have long been loved as patio furnishings or tucked away in a covered front porch. Many people have brought bistro sets indoors as a perfect little corner getaway. But people may want to consider versatile bistro sets as the solution to setting up a great atmosphere for a party or wedding reception as well. If long banquet tables feel a little cold and impersonal for such an intimate gathering, bistro sets may be the answer. People natura

Iunie 2, 2015 at 11:42 Răspunde
 
Mavrick

Th’eres nothing like the relief of finding what you’re looking for.

Mai 12, 2016 at 08:01 Răspunde
 
???????

天津市民晒”低碳账本” 排碳”大户”燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

August 14, 2018 at 06:36 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog