BlogPost.Timpul.md
06.03.2014

VÂNĂTOAREA DIN PARLAMENT

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 6.46.59 PM

Iurie Bolboceanu nu mai vrea să fie democrat, anunţând astăzi că părăseşte atât PDM, cât şi formaţiunea parlamentară. 
– Cine-i Iurie Bolboceanu?
– Un deputat, care în patru ani a trădat două partide, iar acum este gata să adere la al treilea. Pun pariu că, în curând, va declara că aşa este el…evadează de la toţi cei care au uitat de popor. Frumos, nu?

Părerea mea este că Bolboceanu s-a dovedit a fi cea mai slabă verigă a coaliţiei într-un război rece pe care îl poartă Chişinăul cu Moscova. Pentru că a cedat primul. Zvonurile precum că ruşii vor să răstoarne coaliţia proeuropeană pentru a zădărnici semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană devin realitate. Pentru aşi atinge scopul, nu există altă soluţie decât schimbarea puterii. Au început să curgă şi milioanele pentru încoronarea actualei opoziţii (cu excepţia PL).

Şi pentru că Putin e unul, dar are planuri multe şi măreţe, trebuie să găsească executori. În cazul R. Moldova, se crează impresia că nici nu trebuie să-i cumpere măcar. Moldovenii au, din păcate, cel puţin doi oligarhi, care sunt gata să investească în destrămarea coaliţiei – Voronin şi, mai nou, Platon. Ultimul a ieşit la rampă recent, după ce un deputat liberal-democrat (Iurie Chiorescu) şi altul democrat (Valentina Stratan) s-au plâns că cineva a încercat să-i cumpere pentru a crea o nouă alianţă. Ulterior, liderii coaliţiei au dezvăluit şi numele –Veaceslav Platon.

Fostul deputat AMN ar avea cel puţin două motive – este oponent al integrării europene, dar şi al actualei guvernări. Certat pe vremuri cu PCRM, acum sunt parteneri. Faptul că Bolboceanu este prima achiziţie a lui Platon se pare că este mai mult decât o simplă constatare. O dovadă în plus ar fi că a plecat fără să spună măcar ce-l doare. Potrivit liderului PDM, Marian Lupu, Bolboceanu a părăsit partidul fără să invoce vreun motiv. Nu ştiu cum e în politică, iar muritorii de rând îşi schimbă jobul abia după o discuţie cu şeful. Omul încearcă să-şi spună păsul. Dacă pleci, fără să încerci măcar să negociez o majorare de salariu, înseamnă că ai o ofertă cu mul mai bună. Nu-i aşa? Pornind de aici, cred că şi lui Bolboceanu nu a rezistat tentaţie. Cel mai probabil, în joc au fost puse sute de mii de euro.

Odată cu plecarea lui Bolboceanu, tabăra deputaţilor neafiliaţi numără 10 deputaţi, care pot fi convinşi sau şantajaţi să voteze un Guvern care ne vrea integraţi în Uniunea Vamală. 10 neafiliaţi + 34 de comunişti = 44 de deputaţi care sunt gata să ridice ambele mâini pentru proiectul Moscovei. Dar mai este nevoie de cel puţin 7 inşi ca să aduni 51 de voturi, necesare pentru demisia Cabinetului de Miniştri. Prea mult, dar nu şi imposibil.

Vânătoarea regală II abia a început, iar de data asta pe post de mistreţi sunt chiar cei pe care noi i-am ales.

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Pentru mine 10 MAI este ziua nationala a Romaniei. Romania are un singur imn '' Traiasca Regele''.

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog