BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net05.03.2014

Proletarul Vladimir Voronin și moldovenii ”bogați”

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 7.17.25 PM

PROLETÁR, -Ă, proletari, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține proletariatului, privitor la proletariat. 2. S. m. și f. Cetățean sărac din Roma antică, ale cărui bunuri nu depășeau o limită foarte scăzută (prevăzută de lege). 3. S. m. și f. Muncitor, cu un nivel de viață relativ scăzut, care, pentru a-și câștiga existența, își vinde forța de muncă pentru un salariu în general mic. – Din fr. prolétaire. 

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, se tot arâtat de mai multe ori că este un om simplu, un proletar ca toți proletarii din această țară, însă ieri am văzut cu toții, pe lângă multe alte informații despre castelele de pe str. Ciocârlia, că familia lui Voronin mai deține și un garaj unde păstrează mașini în valoare de peste 70 milioane lei.

Ieri am văzut mai multe știri și comentarii cu privire la acele mașini. Am văzut că ba aparțin, ba nu aparțin, că sunt alte lor, că nu sunt alte lor și tot așa mai departe. La Publika TV, un fost consilier al lui Voronin a spus că totuși majoritatea mașinilor prezentate ieri în presă chiar se află în proprietatea familiei Voronin. Video vedeți aici.

Astfel, nu mai putem vorbi despre proletarism în cazul când în fața televizorului spui că fiul moare de foame pentru că afacerile în construcții nu mai merg, în timp ce garajul geme și dă prin părți cu mașini care costă cât 590 mașini Dacia, noi, din salonul auto.

Da, nu vorbim despre comuniști proletari, așa cum îi învăța Lenin, nici din motivul că dețin case de milioane. Voronin are castele pe str. Ciocârlia din capitală. Are aproape că drum propriu și pădure pe ani de zile (de ar trăi el până atunci).

Indiferent dacă se confirmă sau nu averea lui Voronin din garajul său, dar confirmarea făcută de către fostul consilier din nou ne pune să ne gândim despre Voronin ca despre un mincinos, care dă pe obraz cu lacrimi de crocodil, dar seara se plimbă prin oraș, el și rudele sale, cu Maybach-ul.

Pe de altă parte, haideți să ne uităm la electoratul PCRM – oamenii săraci, pensionari amârăți și neajutorați. Oare ei ce se gândesc despre faptul că au o pensie de 600 lei, iar Voronin are mașini care costă cât 116 666 de pensii? Pe scurt, mașinile familiei Voronin (atenție! doar mașinile!) valorează cât 116 666 pensii a cât 600 lei. Strânge în spate când auziți ce avere are fost președinte de țară, omul pe care l-ați ales în Parlament deja de câteva ori?

Observăm că cetățenii moldoveni au ajuns să fie bogați doar sufletește. Au rămas buni la suflet și voitori cu toți, în vreme ce unii politicieni se răsfață în bani.

Oare mai merită acest Voronin, precum și partidul său, să fie votat din nou în Parlamentul RM, după ce a da dovadă de cinism și zero proletarism? Cred că nu!

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
Etichete: ,
 
 
??

 2014年全国老板手机号码大全共400多万个老板手机号码,全全国老板手机号码数据内容有公司名称、老 板姓名、 经营范围、经济类型、地址、 邮&#32

Martie 27, 2014 at 07:47 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Site web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Great web site you have here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate…

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog