BlogPost.Timpul.md

Putin are mandat pentru intervenţia militară în Ucraina. Armata Ucrainei, în alertă

Euromaidan_03

UCRAINA UPDATE: Armata ucraineană a primit ordin de la preşedintele ţării pentru a intra în stare de alertă. Premierul Ucrainei a subliniat că trupele ruse trebuie să se întoarcă la bazele lor din Crimeea. 

UCRAINA UPDATE: Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a lansat un apel la calm şi la reluarea dialogului pentru rezolvarea crizei din Ucraina, în contextul reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate după ce Rusia a ameninţat cu o intervenţie militară, informează AFP.

„Domnul Ban face apel la restabilirea imediată a calmului şi a dialogului între toate părţile implicate pentru soluţionarea actualei crize”, a declarat Martin Nesirky, purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU.
Ban Ki-moon urmează să discute prin telefon cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la „normalizarea” situaţiei. „Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară”, a comunicat Kremlinul.

UCRAINA UPDATE: Demonstranţii pro-Kiev din Harkov, unde trăieşte o importantă comunitate rusofonă, au fost bătuţi şi forţaţi să îngehuncheze de către demonstraţii pro-ruşi, potrivit informaţiilor citate de The Guardian. O fotografie postată pe Twitter de activişti locali surprinde scena dramatică:

UCRAINA UPDATE: Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat că aliaţii continuă să se coordozene şi a cerut Rusiei să respecte suveranitatea Ucrainei.

„Există o nevoie urgentă pentru detensionarea situaţiei în Crimeea. Aliaţii NATO continuă să se coordoneze îndeaproape. Rusia trebuie să respecte suveranitatea Ucrainei, inclusiv în ceea ce priveşte mişcarea de trupe pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Rasmussen, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

UCRAINA UPDATE: Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, îi cere preşedintelui Vladimir Putin retragerea ambasadorului rus din Statele Unite, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina.

Pe de altă parte, unii oficiali ruşi se opun unei astfel de măsuri.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a luat încă nicio decizie privind utilizarea forţei militare în Ucraina, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

„Aprobarea unei eventuale intervenţii militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federaţiei. Dar preşedintele este cel care decide. Deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens”, a afirmat Dmitri Peskov.

UPDATE UCRAINA: Decizia Parlamentului Rusiei reprezintã o „ameninţare potenţial gravã” la adresa suveranităţii Ucrainei, apreciază ministrul britanic de Externe, William Hague, citat de AFP.

„Sunt foarte preocupat de escaladarea tensiunilor în Ucraina şi de hotărârea Parlamentului rus de a autoriza o intervenţie militară pe teritoriul Ucrainei”, afirmă Hague.

„Această decizie reprezintă o ameninţare potenţial gravă pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială ale Ucrainei”, a precizat şeful diplomaţiei britanice.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a reiterat „preocuparea” pentru situaţia din Ucraina şi a discutat prin telefon cu premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk.

UCRAINA UPDATE: Vitali Kliciko, unul dintre principalii lideri politici proeuropeni de la Kiev, solicită Parlamentului să decreteze mobilizarea generală în contextul ameninţărilor privind o intervenţie militară a Rusiei.

Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

„Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară”, informează un comunicat al Kremlinului.

UCRAINA UPDATE: România consideră că orice prezenţă a trupelor Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, fără acordul acesteia şi în afara acordurilor bilaterale şi a notificărilor ucrainene deja existente, poate fi considerată o agresiune la adresa Ucrainei, potrivit unui mesaj al preşedintelui Traian Băsescu. Citeşte mesajul preşedintelui Băsescu AICI.

UCRAINA UPDATE: Administraţia Barack Obama analizează „posibilele costuri” pe care le-ar avea pentru Rusia o intervenţie militară în Ucraina, avertizează un oficial de rang înalt de la Casa Albă, citat de NBC News.

„Monitorizăm îndeaproape situaţia, ne consultăm cu partenerii noştri şi analizăm posibilele costuri de care a vorbit preşedintele Obama ieri”, a declarat oficialul de la Casa Albă.
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat Rusia că o intervenţie militară în Ucraina va avea „costuri”, fiind „profund destabilizatoare” pentru regiune.

UCRAINA UPDATE: Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

„Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară”, informează un comunicat al Kremlinului.

CNN arată imagini cu o coloană de tancuri ruseşti în Sevastopol, Ucraina:

UCRAINA UPDATE: Comandanţii armatei ucrainene şi şefii serviciilor de securitate au fost convocaţi, sâmbătă după-amiază, pentru o reuniune de urgenţă în contextul în care Rusia pregăteşte o intervenţie militară în Crimeea, informează CNN.

Reuniunea, convocată de Administraţia interimară proeuropeană de la Kiev, intervine în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la normalizarea situaţiei.

„Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse ar putea fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară”, informează un comunicat al Kremlinului.

UCRAINA UPDATE: Zeci de persoane au fost rănite, sâmbătă, în oraşul Harkiv, în estul Ucrainei, în cursul unei manifestaţii proruse care a degenerat în atacarea sediului administraţiei regionale, informează AFP.

Violenţele au izbucnit în cursul unui miting prorus la care participă aproximativ 20.000 de oameni.
Circa 300 de manifestanţi au atacat sediul administraţiei regionale, întâmpinând rezistenţă din partea forţelor de ordine.

O demonstraţie pro-rusă cu mii de participanţi a avut loc şi la Odessa.

Între timp, trupele ruseşti se deplaseaz în oraşul Balaclava din Crimeea. FOTO:

UCRAINA UPDATE: Premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, confirmă că în regiunea autonomă ucraineană prorusă operează militari ruşi, explicând că trupele ruse protejează obiective strategice, informează site-ul agenţiei RIA Novosti.

„Am stabilit să cooperăm cu Flota rusă de la Marea Neagră pentru protejarea obiectivelor de importanţă vitală”, a explicat Serghei Aksionov.

Aproximativ 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Peninsula Crimeea, estimează Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce Moscova susţine că mobilizarea trupelor este în concordanţă cu acordurile militare cu Kievul.
Sâmbătă dimineaţă, Serghei Aksionov l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea şi calmul” în această provincie prorusă.

UCRAINA UPDATE: Preşedintele Ucrainei, Olexandr Turcinov, a publicat sâmbătă un decret prin care nu îl recunoaşte pe noul premier al regiunii autonome Crimeea, informează AFP.

„Numirea noului premier din Crimeea a avut loc prin încălcarea legilor ucrainene”, a argumentat Turcinov.
„Guvernul Ucrainei şi alte organisme ale puterii nu trebuie să îl considere pe Serghei Aksionov reprezentant legitim al puterii din Crimeea”, a spus preşedintele interimar al Ucrainei.

Aksionov a fost desemnat premier al regiunii Crimeea joi, de Parlamentul regional, aflat sub controlul unui comando prorus.

The Guardian scrie că tensiunile au explodat şi la Harkov şi Doneţk, în estul Ucrainei, unde trăiesc numeroşi etnici ruşi. La Harkov, demonstranţi pro-ruşi au intrat în sediul guvernului regional. Focuri de armă s-ar fi auzit la Doneţk, unde a fost organizată o demonstraţie pro-rusă. Informaţiile nu au fost confirmate oficial, deocamdată. 

UCRAINA UPDATE: Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei, anunţă preşedintele Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, citat de AFP.

„Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea”, a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse.

„Decizia îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin”, a precizat Matvienko.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea şi calmul” în această provincie prorusă.
Cu puţin timp în urmă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, „prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

UCRAINA UPDATE: Cartierul general al Pazei de Coastă ucrainene din Portul Sevastopol a fost atacat de aproximativ 300 de indivizi înarmaţi care susţin că sunt militari ruşi.

„Are loc o tentativă de ocupare a cartierului general al Pazei de Coastă din Sevastopol. Toate navele sunt în alertă”, precizează instituţia, conform AFP.

Agresorii susţin că au primit ordin de la ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, să ocupe unitatea militară.

UCRAINA UPDATE: Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei, anunţă preşedintele Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, citat de AFP.

„Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea”, a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse.

„Decizia îi aparţine preşedintelui Vladimir Putin”, a precizat Matvienko.

Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea şi calmul” în această provincie prorusă.
Cu puţin timp în urmă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, „prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.

UCRAINA UPDATE: Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, îi cere preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, „prin toate mijloacele”, a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea, situată în sudul Ucrainei, relatează AFP.

„Deputaţii îi cer preşedintelui să ia măsuri pentru stabilizarea situaţiei şi pentru protejarea populaţiei de situaţia arbitrară şi de violenţele din Crimeea”, a declarat Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat.

UCRAINA UPDATE: Noul premier din Crimeea, Serghei Aksionov, a decis organizarea pe 30 martie a referendumului privind statutul regiunii autonome proruse, informează BBC.

Iniţial, Parlamentul din Crimeea stabilise plebiscitul pe 25 mai.

Parlamentul din Crimeea a explicat că referendumul vizează „îmbunătăţirea statutului autonomiei regionale şi extinderea competenţelor”.

„Potrivit principiilor care stau la baza democraţiei, plenul Parlamentului Crimeei consideră că singura cale de ieşire din situaţie este recurgerea directă la popor. Suntem încrezători că doar organizând un referendum pe tema îmbunătăţirii statutului autonomiei şi extinderea competenţelor sale, crimeenii vor putea să determine viitorul autonomiei ei înşişi, fără presiuni externe”, a declarat Oksana Korniciuk, secretarul de presă al Parlamentului. Ca urmare a „preluării neconstituţionale a puterii în Ucraina de către naţionalişti radicali susţinuţi de bande înarmate”, pacea şi ordinea în Crimeea sunt „sub ameninţare”, a subliniat ea.

UCRAINA UPDATE: Aproximativ 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Peninsula Crimeea, estimează Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce Moscova susţine că mobilizarea trupelor este în concordanţă cu acordurile militare cu Kievul.

Zeci de indivizi cu cagule şi având arme automate au ocupat poziţii, sâmbătă dimineaţă, în jurul Parlamentului regiunii autonome ucrainene Crimeea, în Simferopol, informează AFP.

Două mitraliere au fost instalate pentru apărarea sediului Parlamentului regional.

Clădirea Parlamentului regiunii Crimeea se află de două zile sub controlul unui grup de comando prorus.

Moscova a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că oameni înarmaţi „din Kiev” au încercat să preia controlul asupra Ministerului de Interne din Crimeea, dar că unităţile de auto-apărare au împiedicat această acţiune. „Această tentativă confirmă intenţia cercurilor politice de la Kiev de a destabiliza situaţia din Peninsulă”, a precizat un comunicat al Ministerului de Externe rus.

UCRAINA UPDATE:  Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a dat asigurări sâmbătă că Ucraina refuză să răspundă „prin forţă” provocărilor Rusiei, care ar fi mobilizat militari pe teritoriul regiunii autonome Crimeea, informează AFP.

„Prezenţa inadecvată a militarilor ruşi în Crimeea este o provocare, dar tentativele de a face Ucraina să reacţioneze prin forţă au eşuat”, a declarat Iaţeniuk.
Kievul denunţă o „invazie rusă” în Peninsula Crimeea, o regiune rusofonă din sudul Ucrainei.

UCRAINA UPDATE: Rusia avertizează că nu va ignora solicitarea de asistenţă formulată de noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, conform unuui comunicat al Kremlinului.

„Rusia nu va ignora această solicitare”, a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei Rusiei, citat de RIA Novosti.
Conform AFP, noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească „pacea şi calmul” în această provincie prorusă.

UCRAINA UPDATE: Preşedintele american Barack Obama a avertizat Rusia că orice intervenţie militară în Crimeea „va avea un cost”. Obama a anunţat că SUA susţin suveranitatea şi integritatea Ucrainei.

UCRAINA UPDATE: Preşedintele interimar al Ucrainei i-a cerut lui Putin să înceteze „agresiunea” din Crimeea

Preşedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, i-a cerut vineri preşedintelui rus, Vladimir Putin, „să înceteze imediat agresiunea nedisimulată şi să-şi retragă militarii din Crimeea”.

„Mă adresez în mod personal preşedintelui Putin pentru a-i cere să înceteze imediat agresiunea nedisimulată şi să-şi retragă militarii din Crimeea”, a declarat Oleksandr Turcinov.

El a denunţat o provocare a Moscovei.

„Rusia a trimis trupe în Crimeea. Ea a ocupat Parlamentul şi Guvernul din Crimeea şi încearcă de asemenea să preia controlul asupra mijloacelor de comuncaţii (…). Ea trebuie să înceteze imediat această provocare şi (…) să lucreze exclusiv în cadrul acordurilor semnate”, a subliniat preşedintele interimar ucrainean.

El a făcut referire la acordul încheiat în 1997 între Kiev şi Moscova, care reglementează statutul flotei ruse la Marea Neagră.

UCRAINA UPDATE. Rusia a admis, în cele din urmă, că trupele sale au intrat în Crimeea, notează The Daily Telegraph.

Ministerul de Externe de la Moscova a precizat, într-un comunicat de presă, că unităţi de blindate de la o bază a Flotei de la Marea Neagră, aflată lângă Sevastopol, au intrat în Crimeea pentru a proteja poziţiile flotei.

Mişcările trupelor au loc conform acordului bilateral cu Ucraina, privind staţionarea flotei, a precizat ministerul.

Moscova a mai precizat că a refuzat o solicitare a Kievului privind demararea unor consultări bilaterale pe tema evenimentelor din Crimeea, deoarece acestea sunt „rezultatul proceselor politice interne din Ucraina”.

UCRAINA UPDATE: Peste 2.000 de militari ruşi au fost transportaţi pe calea aerului la Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea, în sudul Ucrainei, unde staţionează flota rusă la Marea Neagră, a declarat un oficial de rang înalt ucrainean, citat de AFP.

„Asistăm astăzi la o invazie armată rusă (…). Spaţiul aerian al (Crimeei) este închis din cauza numărului mare de aterizări ale avioanelor şi elicopterelor ruseşti”, a declarat reprezentantul preşedintelui ucrainean în Crimeea, Serghei Kuniţân, pentru postul de televiziune ART.

Mai multe elicoptere ruseşti intrând în Crimeea din Rusia ar fi fost surprinse într-o înregistrare video:

sursa: realitatea.net

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 

Sfaturi de beauty pentru 2015

 

Înnoirea fardurilor, folosirea unor produse ce oferă protecţie solară şi mai multă odihnă se numără printre sfaturile de înfrumuseţare şi întinerire pe care le poti adopta in 2015. Iata cateva sfaturi oferite de specialistii din online: Faceţi curat în trusa de machiaj Produsele de machiat ar trebui schimbate de două ori pe an. Aruncaţi orice... (2 Sfaturi de beauty pentru 2015 )

Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe!

 

Există numeroase creme şi remedii cosmetice pentru piele, iar produsele gata preparate sunt, într-adevăr, convenabile şi uşor de folosit. Dar utilizarea uleiului de măsline ca atare sau combinat cu alte ingrediente poate face miracole! De fapt, folosind atât uleiul de măsline din sticlă cât şi săpunurile şi produsele pe bază de ulei de măsline pentru... (1 Ulei de măsline: efecte miraculoase pentru frumuseţe! )

Migdale pentru inimă sănătoasă

 

Migdalele menţin sănătatea inimii şi combat celulita, au relevat şase studii noi efectuate de cercetătorii americani, prezentate la Congresul Societăţii americane pentru nutriţie din San Diego, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Conform celor şase studii ale cercetătorilor americani, migdalele sunt bogate în nutrienţi, în grăsimi mononesaturate benefice şi vitamina E, cu efect protector împotriva razelor ultraviolete şi... (4 Migdale pentru inimă sănătoasă )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog