BlogPost.Timpul.md
24.02.2014

Ianukovici, o lecţie pentru Voronin

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 6.26.14 PM

Victor Ianukovici a fost dat în căutare generală, are dosar penal şi riscă un tribunal pentru crime în masă.

Între timp, presa continuă să publice detalii tot mai picante cu luxul în care a trăit până acum liderul ucrainean. Un „baton” de aur de 2 kilograme; o medalie de aur de un kilogram; grivne de aur; renumitul WC din aur.

Există o sumedenie de comparaţii care pot fi făcute între Victor Ianukovici şi liderul comuniştilor de la Chişinău, Vladimir Voronin. Comparaţii, dacă vreţi, pornind de la pasiuni comune, până la viziuni si actiuni politice similare.

Am văzut cu toţii cognacuri scumpe stilizate special pentru Ianukovici. Şi în Moldova există o marcă de vin cu numele Voronin.

Cel puţin 40 de maşini de epocă au fost descoperite în garajul lui Ianukovici. Şi Voronin este renumit cu pasiunea sa faţă de automobile retro, si pentru pusti. Şi unul, şi altul iubesc sauna.

Voronin, la fel ca şi Ianukovici, a oscilat în materie de politică externă, fiind ba pro-european (care l-a dus pana la embargo rusesc), ba pro Uniune Vamală. Nefiind niciodată un partener previzibil, nici pentru Bruxelles, nici pentru Moscova. Istoria arată cum poate sfârşi un mare susţinător al Uniunii Vamale!

Şi Ianukovici are un fecioraş miliardar, şi Voronin are un fecioraş care s-a îmbogăţit vădit pe durata mandatului său. “Numai Olejka lucreaza in tara asta”. Trebuie sa-ti bati joc de popor ca sa ajungi in folclor!

Ianukovici avea elicoptere personale, şi Voronin iată că a călătorit cu avioane private într-o veselie. Jumătate de milion de euro pentru curse charter doar fiind în opoziţie! Îmi închipui ce vachanalii organiza el timpul preşedinţiei! Si cum se pupa ideologia lui comunista cu apucaturile capitaliste?!

Ianukovici s-a confruntat cu proteste şi a admis jertve umane, Voronin tot a trecut printr-un aprilie negru, cu un Boboc decedat.

Iată că istoria însă le pune pe toate l-a punctul său. Şi Ianukovici trebuie să fie o lecţie pentru Voronin şi mai ales pentru susţinătorii săi. Ca să fie mai clar adepţilor cardinalului roşu, să vadă cum îl părăsesc cei din Partidul Regiunilor. Unul după altul îi întorc spatele. Ca sobolanii care fug de pe corabie. Dodon, Tarlev, Greceanii, Stepaniuc, Misin, Turcan, etcetera, etcetera sunt nume grele care l-au parasit pe Voronin. Si altii o vor face, la prima comanda “fas!”.

 

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (1 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog