BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net24.02.2014

Este Ianukovici o copie politică a lui Voronin?

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 7.13.52 PM

În urma conflictului din Ucraina cred că trebuie să analizăm situația politică și asemănările între Voronin și Ianukovici. Ei doi sunt de fapt personaje politice din state diferite, însă, acțiunile lor, precum și foametea pentru putere, îi apropie foarte mult și-i aseamănă ca pe doi frați gemeni. Luând în considerație timpul de guvernare a acestora, putem spune că Ianukovici este o copie politică a lui Voronin, din următoarele motive:

Primul, Vladimir Voronin, a venit la putere spunând poporului că va duce Moldova în Uniunea Europeană. Ba chiar au aprobat așa chestiune în Statutul partidului și au făcut bannere imense cu mesajul ”Împreună construim Moldova europeană”, însă, după promisiuni a uitat și a schimbat de multe ori viziunea de politică externă. Așa au făcut comuniștii și înainte de 2009, când erau gata pentru integrarea europeană, după care Voronin a început oscilarea între Rusia și UE, încălcând astfel scopul popular. Rezultatul deja îl știm, atât pentru această oscilare, cât și pentru rănile până la os făcute mediului de afaceri și cetățenilor Moldovei. Comuniștii au fost stârpiți la 7 aprilie 2009, printr-un protest în urma căruia mulți tineri au fost arestați, bătuți, iar unii chiar omorâți.

Al doilea, Victor Ianukovici, până mai ieri președinte al Ucrainei, a oscilat și el între Rusia și UE. A ajuns la putere cu promisiunea ducerii UA în Uniunea Europeană, dar s-a împiedicat de interesele Rusiei pe drumul spre Vilnius și a trădat interesul poporului, după care au început protestele care nu au durat 2 zile ca la noi, dar deja câteva luni, soldate cu aproape 100 de morți, declarați oficial, și câteva sute de răniți.

Și unul și altul, la ani distanță, au făcut aceeași politică oscilată și au rămas fără putere în același mod, numai că, din păcate, Ianukovici a plecat cu mâinile murdare de sânge până la umeri, iar Voronin cu sânge pe câteva degete, dacă raportăm la numărul morților.

Ce nu vor să înțeleagă, atât Voronin, din Moldova, cât și Ianokovici, din Ucraina, este că poporul vrea altceva decât vrea rânza lor și politica lor de partid, schimbătoare în dependență de milioane. Ucraineanul a primit promisiunea celor 20 de miliarde, Voronin tot a primit promisiuni, dar poporul nu se vinde niciodată, aceasta fiind de fapt o trădare, pedepsită chiar și cu proteste puternice.

Cu referire la această temă, chiar azi, Iurie Leancă a spus că dacă te opui cursului european (n.a împotriva interesului poporului), poți să generezi instabilitate politică în țară, iar despre aceasta trebuie să înțeleagă inclusiv Vladimir Voronin.

Așadar, vedem că Ianukovici a mers pe aceleași urme pe care a mers Voronin pe timpul când era la putere. A trădat țaraa promis – a încălcat; s-a pornit spre UE – s-a întors din drum; a promis prosperitate poporului – a afundat criza și a sărăcit cetățenii… și multe alte asemănări între acești doi actori politici, din state diferite.

Vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog