BlogPost.Timpul.md
23.02.2014

Paralele: Exilul lui Lenin și tratamentul lui Voronin

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Cei care au trecut deja de 30 își amintesc, probabil, de lecția în care profesoara ne-a povestit despre exilul lui Lenin. Eu mai țin minte unele frânturi. Nu pentru că octombrelul din mine l-ar fi compătimit pe Vladimir Ilici, ci pentru că nu înțelegeam de ce învățătoare ne spune că el este bunelul tuturor copiilor din Uniunea Sovietică. Chiar eram nedumerit când peste noapte am aflat nitam-nisam că, pe lângă cei doi, mai am un bunel.

Dar asta a fost un fel de amintiri din copilărie. Gândind mai matur, vreau să vă spun că am un dejavu. Văd o pararelă între ipoteza unor istorici, care spun că Lenin a fost trimis la tratament de către Stalin până a pus mâinile pe piept și curele interminabile de tratament ale lui Voronin. Nu…nu vreau să fac glume pe seama unui om bolnav. Știu că nu-i creștinește. Ba, dimpotrivă, să ne fie sănătos. Dar mă gândeam dacă nu cumva Vladimir Nicolaevici este dus ca și Lenin – forțat.

Mă întrebați de ce cred asta? Pentru că altfel nu înțeleg de ce Voronin și-ar petrece timpul prin stațiuni balneare într-o perioadă în care PCRM este în cădere liberă. Într-un an electoral. Da. Știu că e trecut de prima tinerețe. Dar mai știu că nu-i bolnav. Altfel ar fi ales clinici fițoase și nu staţiuni luxoase.

Gurile rele din partid cred că însuși Tkaciuk își “face griji” pentru sănătatea șefului. Ținându-l la distanță de treburile partidului, Mark Evghenievici poate trage plapuma spre el. Că doar nu-i secret că se caută succesor pentru liderul comuniștilor. Bătălia se anunță a fi una acerbă, iar unii sunt gata să investească milioane pentru a ocupa fotoliul lui Voronin.

Revenind la paralela cu Lenin, am impresia că Tkaciuk, a recurs la un truc deja testat de Stalin pentru a prelua conducerea partidului. Credeți-mă că pretinsul antropolog, tot el substanța cenușie a partidului, a studiat de-a fira păr istoria neștirbită a liderilor bolșevici.

O fi furat liderul PCRM muți bani în opt ani de președinție, dar chiar să arunci jumătate de milion de euro doar pe curse charter. Staţiunea austriacă Innsburck, staţiunea din Cehia – Karlovy-Vary, staţiunea slovenă Maribor, sunt doar câteva dintre deplasările costisitoare ale lui Voronin. Eu nu cred că le-a plătit din propriul buzunar, cum nu cred că Snegur și Lucinschi închirieze avioane. Mai curând aș fi de-acor cu ideea că Tkaciuk îl mai suportă pe tătuca până la alegeri ca să nu piardă din electoratul babelor pe care Voronin le pupă ori de câte ori le întâlnește la monumentul lui Lenin. După, îl trimite la pensie.

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog