BlogPost.Timpul.md
21.02.2014

Furmuzal, acest Ianukovici al Găgăuziei

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Apar noi zvonuri despre faptul că Adunarea Populară din Găgăuzia, cică, ar vrea să adopte o declaraţie privind posibila „ieşire din componenţa Republicii Moldova”. Animator al mişcărilor secesioniste este nimeni altul decât başkanul Mihail Formuzal, care s-a recomandat în ultimul timp ca un bun agent al Kremlinului.

Într-un oarecare fel, Formuzal pare a fi un Ianukovici al Găgăuziei. Ştie să pompeze bani de la Kremlin, şi nu pentru infrastructură, pensii sau învăţământ, ci pentru referendumuri inutile. Îmi închipui câţi bani veniţi de la Moscova au plecat în buzunarul personal al başkanului, în timp ce oamenii simpli sunt prostiţi!

Dar treacă-meargă cu borşul lor în Găgăuzia. Pe mine mă indignează simplul fapt că un agent secret al Kremlinului îşi şterge picioarele de Leancă, Timfoti şi Corman. Atât spicherul, cât şi premierul au fost frumuşel în vizită la Comrat, ca să „discute”, iar Formuzal îi tratează direct ca pe nişte cârpe! Exact cum îşi vrea Moscova! Eu cred că în Codul Penal există un articol (ba chiar şi mai multe!) pentru ceea face şi ceea ce spune Formuzal.

În general, ce caută un agent al Kremlinului la şedinţele Guvernului Republicii Moldova? E ca şi cum a-i aduce un şef al FSB să asite în Cabinetul de Miniştri (chiar şi chestiuni secrete), ba şi să se mai comporte porcesc în şedinţe. Oare câte răbdare (sau lipsă de c…aie) au funcţionarii noştri de stat ca să tolereze aşa o batjocură?

Formuzal se comportă exact ca Ianukovici. Soarta va arăta cum va sfârşi Ianukovici, deşi se poate deja de presupus că aceasta nu va fi roz. Kremlinul deja demonstrează că trădătorii sunt şi ei trădaţi, odată şi odată. Va ajunge şi Formuzal un Ianukovici al Găgăuziei.

Sau mămăliga cu brânză nu-i „coctail Molotov?”

vox.publika.md

blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (1 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog