BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net19.02.2014

PLDM pregătește lovitura pentru agricultori

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Screen Shot 2014-03-13 at 7.11.03 PM

În luna octombrie 2008 PLDM a organizat un miting de protest cu tema ”Ruinarea agriculturii – distrugerea țării”. Protestul a fost îndreptat către fosta conducere a țării de atunci, PCRM, pe care-i acuzau că nu au grijă de sectorul agrar, iar agricultorii sunt în impas.

De atunci au trecut deja 6 ani și se pare că Partidul Liberal Democrat din Moldova a uitat de acel miting, dar și despre vizitele lui Vlad Filat pe ogoarele din țară, chiar și în funcția de premier, unde susținea de fiecare dată că agricultura trebuie susținută și dezvoltată. Pe google puteți găsi mai multe fotografii cu Filat în mijlocul lanurilor de grâu sau porumb, precum și link-uri spre diferite discursuri în favoarea țăranilor, agricultorilor. Numai că, acum, la 6 ani distanță, PLDM uită deja că Agricultura este pilonul țării, că ruinarea acesteia ar însemna distrugerea țării. Astfel, după inițiativa privind liberalizarea importului de combustibil de către agricultori, Partidul Liberal Democrat din Moldova vine în câteva săptămâni cu creșteri la accizul de import și comercializare a motorinei și benzinei.

Să nu credeți că măsura va fi aplicată pentru a acumula bani la buget ce vor fi direcționați către spitale, sau către majorarea pensiilor bătrânilor. Potrivit lui Valeriu Streleț, deputat PLDM, acciza urmează să fie majorată pentru a compensa pierderile din scăderea taxei de import a automobilelor de lux cu capacitate mare.

Am ajuns în 2014, an electoral, ca băieții deștepți să importe Ferrari la prețul unei Dacia Logan, iar țăranul, agricultorul amărât, când va cumpăra 1 litru de motorină, să plătească o acciză mai mare, din care se va recupera impozitul neachitat de băieții deștepți care își vor cumpăra anul acesta Porsche, Ferrari și tot așa mai departe.

Da, este anapoda și deloc frumos ce face PLDM, pentru că vor suferi din cauza acestei prostii în primul rând agricultorii, apoi consumatorii finali. Dar, nu uitați dragi liberal-democrați că țara o duce tot mai greu, iar voi privatizați ce a mai rămas.

Într-o explicație dată de același deputat, de fapt s-ar vrea reducerea taxelor pentru a stimula importul de unități de transport în comun mai ieftine. Nimic mai speculativ… aș zice eu. Dacă e așa, de ce nu se face o clasificare în lege unde să se scrie că beneficiază de reducere a taxei doar cei care importă unități de transport în comun, tractoare, camioane, combine și tot așa mai departe? De ce mașinile de lux cu capacitate mare sunt lăsate în aceeași categorie cu camioanele, beneficiind astfel de reducere a taxelor?

Păcat că după majorarea accizelor agricultorii vor sparge toate oalele de capul ministrului Agriculturii, care se fapt nu are treabă cu aceste planuri grandioase, după părerea mea.

PS. Curtea Constituțională a declarat neconstituțională scăderea taxelor de import pentru mașinile de lux, iar Streleț spune că a fost doar o problemă de procedură, iar în curând diminuarea taxei va fi revotată de către Parlament.

Foto: timpul.md

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog