BlogPost.Timpul.md
18.02.2014

MÂNA MOSCOVEI // PG îl ia la puricat

 
Bloggeri / autori

Gabriel Calin

 
 

Pe ulițele Chișlei Noi adie un iz. De corupție politică sau minciună. Încă nu știm. Cert este că se produce la nivel înalt. Iar pe zi ce trece, tot mai tare pute.

Unii strigă că a existat o tentativă de corupere a unor deputați din actuala coaliție de guvernare, iar alții susțin că sunt scorneli și nici puf pe botișor nu au. Indiferent de faptul că a fost ceva sau nu, toți spun în unison că s-a produs cu implicarea directă a lui Veaceslav Platon, fost membru al AMN, (partid înghițit de peledemeul lui Vlad de Hâncești).

Platon, supranumit de presă ca fiind “raiderul NR1″, din alte surse – cel mai mare șmenar al CSI, tot el membru al clubului închis al miliardarilor CSI, fiind mai bogat decât Plahotniuc și Filat luați împreună, susține că nu a făcut-o și nu are nici o tangență cu scandalul provocat la scurt timp de la tentativa nereușită de preluare a Victoria Bank, și aceasta fiindu-i atribuită de mass-media.

Are sau nu are – va încerca să afle Procuratura Generală, care, potrivit tribuna.md acumulează informații și materiale în legătură cu tentativa de mituire a deputaților din coaliția de guvernare. Despre aceasta a comunicat , şeful serviciului de presă al Procuraturii, Maria Vieru.

Interesant este însă alt lucru… În ultimul timp se vehiculează tot mai des o altă ipoteză. Și anume: Veaceslav Platon, om care, grație capitalului destul de solid acumulat din afaceri ale căror legalitate este pusă mereu la dubii în o mulțime de publicații, cunoaște la Moscova persoane foarte influiente, nu ar fi decât un executor care are ordin anume de la aceste persoane să destabilizeze cu orice preț situația în Republica Moldova și să împiedice parcursul ei european. Nu sunt adept al teoriei conspirației, dar dacă este să admitem că anume Veaceslav Platon este cel care a vrut să pună una dintre cele mai mari bănci din RM pe butuci, începând astfel distrugerea sistemului bancar din Republica Moldova, iar după ce nu i-a reușit, tot el a încercat să cumpere o fracțiune în parlament  așa cum ai procura oi de la stână, atunci parcă s-ar lega…

Sperăm să ne spună PG-ul mai multe, deși, dacă într-adevăr, în buzunarul deputaților, banii a încercat să-i bage Mâna Moscovei, nu cred că PG-ul va fi în stare să demonstreze sau să afle ceva. Diletantism avem la noi cât duce trenul 47 și nu cred că Moscova ne-ar mai fi trimis un vagon. Cu alte cuvinte, dacă este adevărat că Veaceslav Platon stă în spatele acestor acțiuni și acționează la indicația Moscovei, atunci ne aflăm într-o situație nu tocmai bună și acest lucru trebuie rezolvat. Acum avem șansa să vedem cât de eficiente sunt organele de drept din RM.

Tare mi-i în grijă însă că se va termina ca și în alte dăți…

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
25.06.2014

Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO

 

Mulţi s-au grăbit să cadă în capcana liderului PLDM, după ce acesta a anunţat că vrea ca în noiembrie să ‎fie organizat un referendum privind includerea în Constituţie a scopului Moldovei de a adera la UE. L-au criticat în toate felurile pentru că vine iar cu iniţiative prosteşti de PR. Mai mult, Dodon şi-a bătut... (1 Referendumul lui Filat, o încercare mascată de a băga Moldova în NATO )

24.06.2014

‎Filat și Recean fac curățenie în presă

 

Poliția politică a lui Recean și Filat se arată foarte preocupata de mine și de alți colegi. Am primit mai multe “avertismente” zilele acestea, dar unii au încercat să-mi transmită că dacă mă liniștesc și nu mai scriu nimic de Fiat, Recean și PLDM-ul lor corupt, voi fi lăsat în pace. Eu vreau să le... (0 ‎Filat și Recean fac curățenie în presă )

23.06.2014

Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM

 

Cel care încearcă să asocieze toate meritele pentru parcursul european al Republicii Moldova cu propriul nume, adică Vlad Filat, demonstrează pe zi ce trece exact contrariul. Or, anume el este cel care calcă în picioare, fără pic de remuşcare pe obrazu-i gros ca scoarţa stejarului secular de pe sigla partidului, tot ceea ce înseamnă valori... (4 Toţi jurnaliştii în puşcărie până în 2020! Proiectul electoral al PLDM )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog