BlogPost.Timpul.md
13.02.2014

SURPRIZĂ MARCA PLAHOTNIUC

 
Bloggeri / autori

Iurie Morărescu

 
 

Ca și toți politicienii, Plahotniuc are păcatele lui. Diferența este că ultimul renunțând la mandat, de ceva vreme demonstrează că este preocupat de partid. Cel puțin îl vrea ireproșabil.

Nu încape nicio îndoială că inițiativa lui Plahotniuc privind excluderea din partid a găgăuzilor trădători de țară este demnă de toată admirația.

Probabil, ați auzit deja declarația prim-vicepreședintelui PDM. Cu riscul de a pierde electoratul din Găgăuzia, a spus că îi va da afară din partid pe cei patru deputați ai Adunării Populare de la Comrat. Motivul acestei decizii este mai mult decât argumentat – au participat la referendumuri declarate ilegale. Au făcut jocul celor care vor să ne dezmembreze țara. Și dacă justiția noastră este bolnavă, PDM a decis să-i sancționeze în măsura posibilităților, pe linie de partid. Altfel nici nu se putea. PDM ar fi ieșit cu imaginea foarte pătată după ce s-a speculat că democrații de la Comrat boicoteză interesele naționale și danseză după cum le cântă Moscova.

Sincer, eram sigur că democrații nu vor recurge la acțiuni radicale pentru că știți cum e în politică… conteză cantitatea membrilor și posibilitățile lor de convingere a electoratului. Nimeni nu se mai gândește la calitatea acestor membri. Or, în cazul dat s-a produs o excepție. Au stat strâmb și s-au gândit drept că mai bine rămân cu 100 de găgăuzi buni, decât cu 1 000 de trădători.

Cineva mi-ar putea reproșa că nu a fost decât o acțiune de PR ieftin. O fi, doar că eu sunt interest de efecte. Pentru mine este important că PDM nu s-a făcut că plouă atunci când afară ninge cu trădători de țară. Exemplul democraților este demn de urmat și pentru liberal-democrați. Din câte cunosc, pentru organizarea referendumurilor din Găgăuzia au votat atât PDM-iștii cât și PLDM-iștii din parlamentul local al autonomiei. Și unii și alții nu s-au consultat cu partidele pe care le reprezintă. Prin urmare, trebuie să plătească.

Acțiunea democraților ar trebui să taie din elanul altor functionari din provincie, care s-au gândit măcar pentru o secundă să susțină idea lui Dodon de a organiza show-uri similare cu cele desfășuraate în sudul țării. Și, dacă vreți, este o școală pentru SIS, Procuratură și alte instituții, care am impresia, că aleargă din urma trenului, în loc să-l aștepte în gară. Altfel spus nu fac nimic pentru a preveni acțiunile ilegale și se limitează la constatarea lor.

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND

 

De sâmbăta morțiilor, Voronin l-a petrecut pe Tkaciuk pe ultimul drum. Dacă până ieri, viitorul politic al fostului strateg PCRM era în moarte clinică, astăzi, Vladimir Nicolaevici l-a deconectat de la aparate. I-a închis oxigenul. Finalul a fost letal și pentru pacienții Muntean și Petrenco, care la fel, începând de astăzi sunt cadavre politice. Da…așa... (1 VORONIN CĂTRE TKACIUK: GOODBYE MY FREND )

26.05.2014

Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început!

 

Pentru că diminica asta am tot „luptat” cu perna, acum, la miez ne noapte urmăresc cu sufletul la gură rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina și, într-o măsură mai mică, europarlamentarele. De la Euronews aflu că în țările UE o bună parte dintre alegători votează un partid sau altul, abia după ce-i studiază programul electoral. Și... (0 Bomba din PCRM nu poate fi dezamorsată! Numărătoarea inversă a început! )

23.05.2014

Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare?

 

Faptul că Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat nu mai este ştire. Întrebarea zilei este: De ce a făcut-o? De ce a trebuit să renunţe la statutul de ales al poporului, dar în acelaşi timp să rămână în partid? PCRM a luat apă-n gură. Excepţie a fost Iurie Muntean, pe care l-a luat gura pe... (0 Plecarea lui Tkaciuk: strategie sau trădare? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog