- BLOGPOST.timpul.md - https://blogpost.timpul.md -

Plecarea lui Guma este decizie politică, sau de bun simț?

Scris de: Corneliu Gandrabur la data Februarie 13, 2014 @ 18:07 in Actualitate | No Comments

Astăzi, înainte de începerea sesiunii de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova, deputatul Partidului Democrat, Valeriu Guma, condamnat în România pentru infracțiuni economice [1], dosar pe marginea căruia a fost depusă o cerere la CEDO, și-a depus mandatul de deputat, renunțând astfel la imunitate și lăsându-se prins într-un fel de cei care vor să-l ducă la executarea termenului de închisoare.

Odată cu acest gest al fostului deputat PD, Valeriu Guma, de azi putem să-i spunem și fost membru al Partidului Democrat, au apărut întrebările dacă a făcut-o din rațiune politică, sau din bun simț?

O analiză a situației poate arăta că a făcut-o din rațiune politică din următoarele motive:

Asupra Partidului Democrat planează suspiciuni de tot felul, debitate de către Mocanu și alții, cunoscute deja populației, chiar dacă în multe cazuri sunt doar vorbe și lipsite de probe. În legătură cu ruperea speculațiilor, anterior a renunțat la mandat Vlad Plahotniuc, iar astăzi a renunțat la mandat și la calitatea de membru de partid Valeriu Guma, ceea ce a dus departe toate speculațiile și nu se mai poate spune că în ”PD este un condamnat”, chiar dacă dosarul se află la CEDO și este unul instrumentat, după cum a susținut Guma.

Nu este exclus că în această seară la un post TV de desene animate va fi o emisiune dedicată acestui eveniment politic, în care se va spune că deputatul în cauză a plecat că s-a speriat de sesizarea la Curtea Constituțională, sau din alte motive imputabile doar din vorbe, dar… Dzeu cu emisiunea lor.

Pe de altă parte, s-ar putea constata că a fost și o decizie de bun simț, făcută din dorința de a apăra familia, numele și reputația profesională. Cred că pentru fiecare este greu când este acuzat de fel de fel de chestie, iar în fiecare zi la TV sunt repetate aceleași știri despre tine, pe care uneori ești nevoit deja să le urmărești cu întreaga familie și să prezinți explicații.

Până la urmă, decizia lui Guma, fie ea din rațiune politică sau bun simț, este benefică pentru partidul din care a făcut parte, pentru Parlamentul Republicii Moldova, pentru familia, însă ”rea” pentru cei care se înglodase deja în acest subiect, iar acum sunt puși să caute alte compromate împotriva PD, mai cu seamă că vine electorala.

 vox.publika.md

blogpostt [2]

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD [3] pe TWITTER [4]!


Articol printat de pe: BLOGPOST.timpul.md: https://blogpost.timpul.md

URL-ul articolului: https://blogpost.timpul.md/2014/02/13/plecarea-lui-guma-este-decizie-politica-sau-de-bun-simt/

URLs in this post:

[1] condamnat în România pentru infracțiuni economice: http://www.politiaromana.ro/urmariti/detalii.aspx?id=21859

[2] Image: https://www.facebook.com/Timpul.md

[3] BLOGPOST.MD: http://blogpost.timpul.md

[4] TWITTER: https://twitter.com/blogpostmd

Copyright © 2013 blogpost.timpul.md. Toate drepturile rezervate.