BlogPost.Timpul.md
13.02.2014

Guma dă cu radiera

 
Bloggeri / autori

Ion Manole

 
 

Anunţul lui Valeriu Guma de a părăsi Parlamentul şi rândurile Partidului Democrat a fost surprinzător, dar absolut firesc şi necesar. Prin ironia sorţii şi a numelui, în sfârşit, Guma a şters cu radiera o greşeală mai veche.

Sunt două componente în acest caz, cea juridică şi politică. Nu mă voi referi la prima, întrucât nu dispun de informaţii suficiente. Se ştie că Guma a fost condamnat în România, în acelaşi timp, el pledează nevinovat şi promite să-şi demonstreze poziţia la CEDO. Este important că justiţia în acest caz să nu o facă presa sau bloggerii, ci judecătorii.

Se poate însă de dezbătut latura politică a condamnării. Prin acest caz, era deschisă o portiţă prin care imaginea negativă a lui Guma se proiecta pe întreg partidul. Iată că Guma a închis această portiţă. Deoarece era o situaţie nepotrivită: formaţiunea îi acorda vot de încredere lui Guma, dar prezumţia nevinovăţiei juca împotriva PD.

Iată că lucrurile s-au asanat. E rău că Guma a procedat la acest gest atât de târziu, dar e demn de menţionat că el a renunţat la imunitate cu un an înainte de alegeri!

De altfel, acesta este al doilea precedent şi tot din PD vine. Anterior, deputatul Vlad Plahotniuc a renunţat benevol la imunitate. Nu vreau să le cânt osanale, dar iată că anume cei mai huiduiţi au dat dovadă de curaj.

Oi negre există în fiecare stână. Formaţiunea democraţilor a demonstrat că e abilă în a transforma un dezavantaj în avanataj: nimeni nu le mai poate reproşa democraţilor că se ascund după imunitate.

Dar sunt oare gata şi deputaţii cu musca pe căciulă din alte partide să facă la fel? Întrebare retorică.

vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Betty

Va fi un preşedinte care va avea şi guvernul de pareta lui, aşa că e posibil să nu avem conflicte.Ce2t despre Social Innovation Camp, am eenţeles că e doar un proiect făcut de oameni de treabă şi care se anunţă a fi interesant, cu impact – cum mai spun ongiştii, nu prea ai reuşit să mă convingi..Dar, stai linistită că am accesat si link-ul 🙂 Pare ceva interesant, doar că domeniile care mă interesează pe mine par a fi lăsate abia een coadă, după ordinea een care sunt prezenate.

Iulie 18, 2015 at 16:33 Răspunde
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
08.06.2014

Plaha, dar de Petkov ai uitat?

 

Comunistul Alexandr Petkov, rămas încă în “viaţă” (după măcelul de ieri de la plenara PCRM), a început şi el să latre încet. Cu vocea foarte stinsă. Mai întâi, a lătrat la Voronin… că ar fi procedat ilegal cand i-a zburat pe Tkaciuk, Munteanu şi Petrenco… apoi a revenit la personajul lui favorit, Plahotniuc, preluând discursul Jurnal TV... (0 Plaha, dar de Petkov ai uitat? )

07.06.2014

Cu ciocanul peste seceră!

 

„Troika talibană” din PCRM, Tkaciuc, Petrenco şi Munteanu, a fost exclusă astăzi din Comitetul Central al partidului – un gest care de departe nu e un simplu act birocratic din viaţa unui partid monolit (aşa cum pretindea până nu demult că este PCRM-ul). Voronin a declarat că cei trei nu sunt excluşi din partid, ci... (0 Cu ciocanul peste seceră! )

06.06.2014

A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton?

 

Aşadar, doamnelor şi domnilor, spectacolul pe stânga politică a fost pus în scenă. După o pauză de suspans, „eminenţa cenuşie” a PCRM a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă. Mark Tcaciuc a anunţat că rămâne comunist în suflet, chiar dacă din partid ar putea să fie dat afară. Cardinalul roşu a mai insistat pe vectorul... (1 A crăpat monolitul roşu. Coaliţia e beton? )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog