BlogPost.Timpul.md
gandrabur.net13.02.2014

Dezvaluire bomba a Ziarului de Garda! Vezi ce automobil conduce Chetraru

 
Bloggeri / autori

Corneliu Gandrabur

gandrabur.net

 
 

Culmea investigațiilor de presă a atins azi culmea senzaționalului! Eu ma minunez de cât de penibile și prost documentate sunt uneori anchetele Ziarului de Gardă, un ziar care nu ajunge la prea mulți cititori, dar care are pretenții de ziar de investigații. Haideți să vedem cât de justificate sunt pretențiile lor.

Am văzut mai multe anchete publicate de acest ziar, legate de mașinile unor funcționari, de obicei anchete prost documentate și absolut inutile. Mă mir că “investigatorilor” de la Ziarul de Gardă nu le dă prin cap că funcționarii pot foarte bine să aibă mașini pe alte nume, dacă vor sa nu fie “prinși” de “incisivii” jurnaliști de la ZDG.

Azi, culmea investigație a fost atinsă de Ziarul de Gardă prin publicarea unei liste cu mașinile șefilor Centrului National Anticorupție. Cea mai “senzațională” este cea a directorului CNA, un Renault Megane din 2005, care nu cred că valorează mai mult de două mii de euro. Cred că până și jurnalistul care a scris acest articol are o mașină mai scumpă. Care e ideea să publici un așa articol, în care să te faci de râs, nu înțeleg. Eu nu sunt sigur că funcționarii respectivi nu au mașini mai valoroase, dar dacă asta e tot ce marile investigații ale jurnaliștilor au putut scoate, înseamnă că mai bine nu publici nimic, să nu-ți faci de râs numele de ziar de investigații.

Adevărul este că în Moldova jurnalismul de investigație este apă de ploaie. Și cum să fie altfel, cât se vede de la o poștă că toate investigațiile publicate au interese evidente în spate, că anchetele evită în mod absolut evident un anumit partid, cu care doamnele de la ZDG au o relație nepotrivita. Apropo de investigații, știu de la surse foarte bine documentate că ziarului respectiv i-au fost aranjate niște abonamente pe la diferite instituții de stat, de către niște politicieni interesați foarte tare de jurnalismul de investigație, mai ales dacă se investighează ce le trebuie lor.

Vai de jurnalismul de investigație de la noi!

*acest articol este publicat în scopul îmbunătățirii calității jurnalismului din Moldova, în special cel de investigație.

 vox.publika.md
blogpostt

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește BLOGPOST.MD pe TWITTER!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nume: *
Adresa de email: *
nu se publica
Sit web
Comentariul*
 

 
 
 
De acelasi autor
 
 
gandrabur.net23.06.2014

Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb?

 

După ce Igor Dodon a investit sume enorme în promovarea ideii sale de referendum, iată că obține un sprijin de la cine aștepta mai puțin, de la „Al vostru Vlad Filat”. Liderul PLDM a anunțat că și el vrea referendum național, în ziua alegerilor, doar că el îl vrea pe tema UE, spre deosebire de... (0 Filat șantajează UE și Rusia! Ce vrea în schimb? )

gandrabur.net19.06.2014

PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă

 

Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon a semnat astăzi, după cum anunțam ieri dimineață, un acord de colaborare cu partidul politic din Federația Rusă «Справедливая Россия», condus de Serghei Mironov. Evenimentul a avut loc în incinta Dumei de Stat a Federație Ruse. Acordul semnat astăzi nu este doar un document de colaborare între cele două partide cu... (1 PSRM își croiește calea spre Internaționala Socialistă )

gandrabur.net18.06.2014

Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare

 

Politicianul Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a plecat astăzi dimineață în direcția Moscova. Acesta nu a plecat după ”noi indicații”, după cum spun unii, dar să încheie noi colaborări de activitate cu partidele moscovite. Semnăturile vor fi puse pe documente pe parcursul zilei de mâine, iar presa se poate interesa cu... (1 Moscova îl apropie pe Dodon tot mai mult. Mâine va fi semnat un nou contract de colaborare )

 
 
Vezi toata lista de bloggeri
 
 
 
Ultimele
Comentarii

Foarte tare sfaturile de beauty! Multumim !

Great article! That kind of information is shared on the internet. Come and consult with my website. Thank you

I really thank the website owner for sharing this impressive article here. Watch movies for free

天津市民晒"低碳账本" 排碳"大户"燃气和私家车昨天是首个“全国低碳日”,在天津经济技术开发区,不少家庭都有一本低碳账本,平板模温机,&

 
 
Vrei ca textul tau sa fie publicat aici?
Scrie-ne la info@blogspot.md

Vom publica acele articole care oferă perspective noi asupra temelor dezbătute în spațiu public și demonstrează o buna cunoaștere a subiectului abordat.

Inscrie-te acum sau Solicită blog